понеделник, 25 март 2013 г.

Яне Янев водач на листа в Благоевград, гражданска квота 60 процента
На национална конференция в Университета по архитектура, строителство и геодезия днес РЗС представи кандидати за народни представители от гражданската квота на партията, пише dnevnik.bg. От местата в листите на Яне Янев 60 на сто са отделени за граждани.
Част от тях, представени днес в София, бяха избрани с отворена кампания, включваща конкурс по документи и събеседване с комисия. Някои от одобрените кандидати са българи, живеещи в Чехия, Кипър, Русия, Великобритания и други. На конференцията бяха представени общо 51 кандидати, 25 от партията и 26 от гражданската квота.

В пламенна реч Яне Янев заяви, че РЗС била единствената извънсистемна партия, защото отричала сбъркания и инфантилен модел на управление на страната, започнат от Андрей Луканов и заложен в една "СССР-ски тип конституция". Затова и партията можела да си позволи да прави кампании, с които да вкарва истински граждани във властта. "От РЗС сме с ясен орлов поглед за бъдещето на България", допълни Янев.

"Ред, законност и справедливост" ще има 480 кандидати за народни представители от цялата страна, каза още той и обяви, че ще води листата в Благоевград. Янев увери, че партията му ще влезе и ще участва пълноценно с експертите си в бъдещото дясно консервативно правителство.

Участниците получиха листовки, в които като програмни приоритети на партията минимална пенсия за всички над 70-годишна възраст – 500 лв., за студенти с много добър успех стипендия със същия размер, радикални мерки срещу радикалния ислям, опрощаване на малките кредити за сметка на банките.

Кандидатите от гражданската квота на РЗС са подбрани по критериите: семейство, образование, положение в обществото, статут в съответна местна общност или гражданска организация, проверка за съпричастност към Държавна сигурност.


0 коментара:

Публикуване на коментар