четвъртък, 7 март 2013 г.

Партията на Касим Дал и СДС водят разговори за коалиция
Партията на напусналия преди две години ДПС Касим Дал "Свобода и достойнство" води преговори за коалиция със СДС за предстоящите предсрочни парламентарни избори, пишат от dnevnik.bg


От "Раковски" 134 вече са подписали споразумение с "Обединени земеделци" на Петя Ставрева, "Движение Гергьовден" на Любен Дилов, Радикалдемократическата партия в България на Захари Петров, Българска социалдемократическа партия на Йордан Нихризов и гражданско сдружение "Патриот", в което членуват трима отцепници от "Атака", които известно време подкрепяха ГЕРБ като независими депутати.

Преговорите със СДС са в напреднала фаза, обявиха от партията на Касим Дал, без да дават повече подробности. Информацията потвърдиха и от централата на дясната формация.

Очаква се до края на седмицата официално да бъде оповестена новата коалиция. Едно от обсъжданите имена е "СДС Свобода и достойнство", каза представител на партията на Касим Дал, запознат с разговорите.

На местните избори през 2011 г. хора от обкръжението на Касим Дал бяха в листите на ЕНП на Мария Капон, а в последно време "Свобода и достойнство" участва в прояви на СДС и негови партньори.

Щяхме да участваме самостоятелно на парламентарния вот, но заради предсрочните избори няма да ни стигне времето да се структурираме и има риск да не прескочим 4-процентовата бариера за влизане в парламента, казаха от "Свобода и достойнство" . В партията сега членуват около 15 хил. души, което не е достатъчнен ресурс за влизане в парламента.

От формацията казаха още, че са водени разговори и с НДСВ, но симпатизантите на "Свобода и достойнство" не одобряват коалиция с тях заради лица от минали управления в царските редици.


0 коментара:

Публикуване на коментар