сряда, 20 март 2013 г.

Станка Златева ще е кандидат-депутат на ГЕРБ в Сливен
Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева ще бъде издигната от партия ГЕРБ за кандидат-депутат от Сливен на предстоящите предсрочни парламентарни избори, съобщи вестник "Стандарт".


Състезателката от сливенското село Крушаре вече е приела поканата на ГЕРБ, но още не е уточнено мястото й в листата. Тя била готова да направи "хубави неща" за спорта, ако бъде избрана в 42-ото Народно събрание. Очаква се лидер в листата на партията за областта да бъде досегашният депутат Десислава Танева.

Изданието допълва, че ГЕРБ ще заложи на популярни бивши спортисти и във Варна. Олимпийският шампион по бокс от Сеул 1988 Ивайло Маринов и олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова са предложени за депутати от гражданската квота на партията. В листата на организацията за града ще влязат още заместник областният управител Пламен Манушев, областният координатор на партията Иван Портних и депутатите Павел Димитров и Димитър Атанасов.

ГЕРБ става първата партия, регистрирала се в ЦИК, след като през последните няколко дни младежите от партията даваха четиричасови дежурства пред сградата, за да запазят мястото. В понеделник ГЕРБ внесе в ЦИК 55 213 подписа, събрани за около ден и половина, при регистрацията си за предсрочните избори на 12 май.


0 коментара:

Публикуване на коментар