сряда, 27 март 2013 г.

Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ и в Пловдив

Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив-град, съобщи пред Радио Пловдив областният управител Здравко Димитров.



Димитров уточни, че окончателното решение за подредбата на листите е на централата на ГЕРБ, пише dnevnik.bg. Самият той бил готов, ако партията настоява, да освободи поста областен управител.

Преди няколко дни зам.-председателят на партията и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че Бойко Борисов ще води две от най-дългите листи на ГЕРБ за предстоящите избори и едната от тях ще бъде в София.

Самият Цветанов също ще води две листи, колкото позволява законът. Той каза, че 40-45% от сегашните министри ще участват в изборите. Бившият финансов министър Симеон Дянков не е бил номиниран и няма да бъде кандидат за депутат.

Вчера стана ясно, че сред кандидатите за народен представител няма да бъде включен и бившият министър на земеделието Мирослав Найденов, на когото прокуратурата повдигна три обвинения.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров заяви още, че очаква проблеми при техническата организация на изборите, тъй като било много трудно да се доставят копирни машина за всяка секция, каквото е изискването на изборния кодекс. Той коментира, че като цяло тази част от закона е изключително неудачна най-вече заради оформящите се големи разходи, особено по високите и труднодостъпни райони.

Затова най-вероятно ще се наемат услугите на фирми, готови да поемат техническата обработка, обобщи областният управител на Пловдив.


0 коментара:

Публикуване на коментар