неделя, 31 март 2013 г.

Стотици симпатизанти на "Движение България на гражданите" от Пловдив и областта са оттеглили доверието си от лидера на партията Меглена Кунева
Общо около 1800 симпатизанти на "Движение България на гражданите" от Пловдив и областта са оттеглили доверието си от лидера на партията Меглена Кунева, съобщи на извънредна пресконференция на пловдивската организация областният координатор на партията Дани Каназирева, цитирана от "Фокус".


Тя заяви, че вече не вярва в политическия проект на Меглена Кунева и хората от Пловдив не искат да са част от него и няма да участват в поредната политическа лъжа. "Отказваме се, защото искаме да държим гръбнака си изправен и вече не ви вярваме", каза още Каназирева.

Основното, заради което е породено недоволството е, че при учредяването на партията е било обещано листите да бъдат подредени на регионален принцип, който е бил грубо нарушен Така например, водачът на листата за Пловдив е Димитър Танев, който е от Банкя. "България е явно някъде на жълтите павета, а гражданите са на ул. "Незабравка", заяви Каназирева.

Тя допълни, че в партийните листи са спуснати хора, които са били чиновници по време на тройната коалиция и Сакскобургготски. Каназирева изтъкна, че преди два месеца тя съвсем доброволно и публично се е отказала от участие в листите, с което е показала, че участвието им в тях не й е самоцел.

"За нас това беше финалният акорд на илюзията Движение "България за гражданите", защото няма как партия, която не прилага в собствената си практика принципите на справедливост и зачитане на хората, да ги приложи и при управлението на държавата", каза още Каназирева. Тя допълни, че е получила обаждания от много области в страната, в които също са заявили готовност за напускане.

От пловдивската организация на партията обявиха решението си още вчера в писмо до медиите, според което стотици членове на "България на гражданите" от Пловдив-град и Пловдив-област планират да оттеглят доверието си от движението. Лидерът на партията Меглена Кунева коментира вчера, че не става въпрос за напускане на организации, а на отделни хора, които са разочаровани, че не са на първите места в листите. Тя заяви, че решилите да напуснат са "млади хора, който имат грешни представи за динамиката на случващото се.


0 коментара:

Публикуване на коментар