вторник, 26 март 2013 г.

Подкрепата за партията расте, убеден е Прошко Прошков

Подкрепата за партията расте, убеден е Прошко Прошков
Няма разнобой и скандали в "Движение България на гражданите", свързани с листите за народни представители, заяви говорителят на предизборния щаб на партията Прошко Прошков.


От партията на Меглена Кунева внесоха днес документите си за регистрация в ЦИК. Той уточни, че в момента се получават номинациите и вероятно в началото на следващата седмица ще бъдат готови и самите листи.

От движението внесоха 57 970 подписа в ЦИК, въпреки че са необходими само 7000 подписа. Така на практика хората на Кунева биха досегашния рекорд на ГЕРБ.

По думите на Прошков от движението внесли толкова много подписи, не за да подобрят един или друг рекорд.

Целта бяха десетките хиляди разговори, които ние и нашите приятели по градовете проведохме с хората. Най-много ценим тези, които доведоха до обръщане на нагласата на някого. Ние се борим за всеки глас, въпрос на чест и упоритост от наша страна е да привлечем и тези, които са скептични”, коментира още Прошков.

По думите му в листите на “България на гражданите“ ще попаднат предимно от хора с дълъг професионален стаж, които не са участвали в избори. Трябва да си извървял сериозен път и да знаеш къде отиваш, обясни Прошков профила на кандидат-депутатите.

Отиваме с очаквания за много широка подкрепа и да бъдем първа политическа сила, заяви той. По думите на Прошков “България на гражданите“ иска да бъде алтернатива на всякакви популистки идеи.

Прошко Прошков препотвърди, че “Движение България на гражданите” ще се яви самостоятелно на изборите и няма да прави договорки нито преди, нито след изборите.

По негови думи подкрепата за партията растяла. Подобна теза е изказвала и Меглена Кунева, макар че социологическите агенции показват спад на доверие.


0 коментара:

Публикуване на коментар