събота, 23 март 2013 г.

Номинирани са още Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова

Номинирани са още Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова
Бойко Борисов ще бъде в листите на ГЕРБ и той ще бъде водач в две от най-дългите листи в многомандатните райони в страната, заяви пред TV7 бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, пише dnes.bg.


„Сега е качеството си на премиер, който е подал оставката и в момента е съвсем нормално дори да води не една листа, а две, което е допустимо по закон”, заяви той. Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ ще има над 100 депутати в следващия парламент.

Дянков няма да бъде в листите на ГЕРБ за изборите. Той уточни, че Дянков не е номиниран от нито една от структурите. Част от министрите на предходното правителство са номинирани от структурите по места. Сред тях са Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова. През следващата седмица всички предложения и оценки от общинските и областни структури ще бъдат докладвани пред Изпълнителната комисия.

„ПП ГЕРБ е доказала, че парашутисти не спуска и всъщност реденото на листите в голямата си част е функция на структурите по места, защото те са хората, които познават проблемите, те са хората, които знаят, че трябва да дадат отчет пред обществеността”, заяви Цветанов.

Според критериите, определени от ГЕРБ, за кандидати за народни представители могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на партията, които са лоялни към партията и са доказали, че работят за авторитета й и за решаване на проблемите на българските граждани. Могат да бъдат номинирани и издигнати и български граждани, които не са членове на ПП ГЕРБ, но които със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на България.

Сред другите допълнителни условия пред бъдещите депутати от ГЕРБ са предишно членство в друга партия да не ги е дискредитирало. Те да имат съществен принос и в развитието на ГЕРБ, да не са придобили имотно състояние от престъпна дейност или при условията на конфликт на интереси и т.н.

Цветанов заяви, че гражданското общество в България се пробуди и ще има изразяване на позиция, с която политиците ще трябва да се съобразяват. По отношение на управлението на ГЕРБ той коментира, че финансовата стабилност „е била нещото”, което България е трябвало да постигне. Важно е било също България да има висок кредитен рейтинг, за да има чуждестранни инвестиции. Повишаване на доходите и овладяване на младежката безработица са приоритети в управленската програма на ГЕРБ при следващ мандат.

По темата за оставката на проф. Константинов като председател на директорския борд на "Информационно обслужване", Цветанов уточни, че не познава професора, но той е признат авторитет в областта си и в негово лице обществото е изгубило ценен кадър.

Станишев отвлича вниманието от вътрешните проблеми на партията си, говорейки за манипулиране на изборите, коментира зам.-председателят ГЕРБ и обясни, че с оставката на премиера на 21 януари е рухнала защитната теза на опозиционните формации, че предстоящите избори ще са опорочени.
По отношение на добрите кадри в БСП Цветанов каза, че в парламентарната група на БСП има двама души, за които никой не може да каже нищо лошо – проф.Любен Корнезов и Георги Пирински. Те са капацитети и парламентаристи, полезни за НС, смята зам.-шефът на ГЕРБ.


0 коментара:

Публикуване на коментар