събота, 23 март 2013 г.


Изборните резултати ще бъдат оспорвани, смята Антон Хиджов

Българското сдружение за честни избори очаква няколко вота тази година
"Опитът ми подсказва, че тази година ще има много избори и тези на 12-и май няма да са последните", обяви пред БНР Антон Хиджов от Българското сдружение за честни избори, пише dnes.bg.


По думите на изборния експерт е абсолютно възможно изборните резултати да бъдат оспорени от различни партии.

"Един човек, който е загубил, който и да му обяснява, че изборите са били честни, така или иначе ще ги оспорва", категоричен е Хиджов.

По думите му идеята партиите да посочват неправителствените организации, които да участват в изборния борд, е замазване на очите.

"Какво значи партиите да осигурят независими наблюдатели? От какво са независими тези наблюдатели – от партиите, от хората, от майка си, от баща си, от какво точно?", попита експертът.

Той коментира и идеята на служебния премиер Марин Райков за изборен борд като призова в него да участват хора, които разбират от избори. "Всичко останало е замазване на очите", посочи Хиджов и продължи:

"Какво значи - ще има борд за честни избори, има си ЦИК, има прокуратура, секционни комисии – те са ангажирани да докажат, че изборите са честни, а независимите наблюдатели ще гледат и ако има нещо нередно, ще алармират медиите и компетентните органи. Откъде накъде обществото ще очаква от този борд някой да докаже, че изборите ще бъдат честни. Или какво – дай да прехвърлим на 10-15 души ангажимента и после – изборите не са честни, те са виновни. Просто ми звучи несериозно".


0 коментара:

Публикуване на коментар