понеделник, 25 март 2013 г.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че се очертава по-голяма парламентарна група на партията в следващия парламент в сравнение с тази от 2009 г.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че се очертава по-голяма парламентарна група на партията в следващия парламент в сравнение с тази от 2009 г.

Сидеров прогнозира това, след като подаде документите на "Атака" за регистрация в ЦИК за предстоящите парламентарни избори.


„Атака“ влезе в 41-вото Народно събрание с 21 депутати, но от тях 11 се отцепиха и парламентарната група остана с минимума от 10 души. Сидеров обаче се надява в следващия парламент "Атака" да има "по-сплотен отбор".

Няма документален и юридически начин да бъдат гарантирани депутатите в една определена група, зависи от тяхната съвест и убеденост, каза Сидеров, запитан как ще предотврати напускането на депутатите от бъдещата група на националистите.

Волен Сидеров посочи, че очакваният по-голям брой депутати от "Атака" ще означава и нови лица. Гражданската квота е постоянна при нас, но хората трябва да са убедени в нашата програма и идеи, отбеляза той.

Сидеров обясни, че отношението на "Атака" към ГЕРБ в следващия парламент ще зависи от това дали ГЕРБ са си взели поука и са израснали. ГЕРБ е партия, която при учредяването си през 2009 г. нямаше избистрена програма, коментира лидерът на "Атака". Предстои им да се учат, би трябвало да покажат израстване в следващия парламент, иначе ще си отидат от него, както стана с НДСВ, смята той.

Вярвам в култивирането на хората - че могат да преодолеят грешките си, посочи Сидеров, но подчерта, че преговорите в следващото Народно събрание ще бъдат изцяло от гледна точка на идейната програма на "Атака". Той не изключи възможността след 12 май да има още един парламентарен вот.

Попфолк изпълнителят Радо Шишарката няма да участва в предизборната кампания на партията, съобщи още Сидеров.

Просто той имаше музикален шедьовър, с който илюстрирахме ситуацията в Народното събрание, обясни Сидеров, визирайки музикалния поздрав на "Атака" към депутати с песента на Радо Шишарката "Ку*ви, сбогом".


0 коментара:

Публикуване на коментар