вторник, 26 март 2013 г.

Титаничен изборен сблъсък - трима експремиери един срещу друг

Титаничен изборен сблъсък - трима експремиери един срещу друг
Титаничен сблъсък се очертава в 25 МИР в столицата на предстоящите избори на 12 май, стана ясно по време на продължаващия Национален съвет на БСП, на който се утвърждават водачите на листи за парламентарния вот, пише dnes.bg.


„Червеният лидер“ Сергей Станишев ще е кандидатът за левицата за този район, като той ще изправи срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на ДСБ Иван Костов. Освен в София, Станишев ще води листата на „социалистите“ и в Стара Загора.

Досегашният депутат и бивш вътрешен министър Румен Петков пък за първи път няма да бъде водач на плевенската листа на партията. Подобни слухове се носят вече от месец, но днес станаха официално факт. На мястото на Петков в Плевен ще застане Стефан Данаилов, който ще води и листата на БСП в Пловдив.

Листата в 24 МИР в столицата ще бъде поведена от Петър Курумбашев от гражданската квота на левицата. 23 МИР пък вероятно ще бъде оглавен от Жельо Бойчев, който ще заеме мястото на Румен Овчаров, който по традиция е водач на тази листа.

Бившият финансов министър Пламен Орешарски ще води листата на социалистите във Варна, а в Бургас - Димчо Михалевски.

Ето и останалите водачи на „червените“ листи: Добрич – Явор Гечев, Пловдив област – Светла Бъчварова, Ловеч – Емил Райнов, Хасково – Драгомир Стойнев, Пазарджик – Илияна Йотова,
Кюстендил – Мая Манолова, Шумен – Димитър Дъбов, Монтана – Младен Червеняков, Благоевград - Емил Костадинов, Смолян – Дора Янкова, Сливен – Валери Жаблянов, Кърджали - Милко Багдасаров, Видин – Михаил Миков, Велико Търново – Марияна Бояджиева, Търговище – Георги Божинов, Враца и Русе – Янаки Стоилов.

Пълните листи на левицата ще станат ясни до седмица.


1 коментар: