петък, 22 март 2013 г.


„България на гражданите" настояват лично от президента Росен Плевнелиев да гарантира честни изброи.


Меглена Кунева: Служебният кабинет заглуши гласа на малките партии за вота



Затова и лидерът на партията Меглена Кунева изпраща писмо до държавния глава, пише news.bg.

Искрено желаем президентът да успее, каза още тя.

Лидерът на партията обаче е недоволна (вчера дори заяви, че е шокирана, б.р.), че служебният кабинет приел постановление, с което увеличава тарифите за партии и коалиции по време на кампанията в държавните медии БНТ и БНР.

Приблизително със 170% са повишени тарифите за участие в БНТ и БНР. С тези високи тарифи се запушва гласът, по думите на първия ни еврокомисар, на новите малки партии и движения.

Тези пари са непосилни за малките партии, изтъкна тя, пояснявайки, че нейната партия все пак може да изтегли заем, но сумата е арогантна за по-малки партии.
Тя обаче има надежда президентът Росен Плевнелиев да каже как ще гарантира честен вот.

Според Меглена Кунева на път е да се изхаби и думата Изборен борд. Лидерът на партията все още се въздържа да дава оценки за работата на служебния кабинет, тъй като все още не са изминали 100 дни от встъпването му в длъжност.

Тя обаче има известни притеснения. Не зная как да тълкувам думите на г-н Райков, че за бюджета няма непосредствена опасност, смутена е Кунева.

Прошко Поршков обаче не е съгласен подалият днес оставка Михаил Константинов да влезе в изборния борд. Според него опасността пред изборите е скритото политическо участие в този борд.

По повод по-високите тарифи, Прошков каза, че ГЕРБ разполагат в партийната си каса 80 милиона лева от субсидия, което е около 30 детски градини. Според него партията на Бойко Борисов с този финансов ресурс може да залее медиите с посланията си.


0 коментара:

Публикуване на коментар