понеделник, 1 април 2013 г.


Три предизборни коалиции регистрирани до момента, срокът изтича днес
Предизборните коалиции за предсрочния парламентарен вот на 12 май могат да се регистрират в Централната избирателна комисия (ЦИК) до днес, пише dnevnik.bg. Тази вечер в 17 часа изтича крайният срок според решение на ЦИК от 19 март.


До момента три предизборни съюза са подали документи в ЦИК - "Център - свобода и достойнство" (НДСВ и партията на Касим Дал "Свобода и достойнство"), "Съюза на демократичните сили" (СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическата партия, Българската социалдемократическа партия и Движение "Гергьовден"), както и "Българска пролет" (по едноименното движение на част от протестиращите, в която влизат "Българска социалдемокрация" на Александър Томов и "Партия на зелените").

В неделя беше дадена заявка и за още една предизборна коалиция "Горда България", в която влизат политическите формации "Свободен народ", учредена от близки до Алексей Петров, ГОРД на евродепутата и отцепник от "Атака" Слави Бинев, Обединен блок на труда "Български лейбъристи" на синдикалиста Кръстьо Петков, Съюзът на патриотичните сили "Защита" и Християн-социален съюз, към който се присъединиха отцепниците от "Атака" Кирил Гумнеров и Стоян Иванов.

Очаква се днес документи да внесат БСП и партньорите ѝ в "Коалиция за България".

В предизборни коалиции могат да влизат само регистрирани в ЦИК партии за участие във вота. След окончателната проверка на ГРАО на подписките от 7000 избиратели регистрацията си запазиха 63 партии от общо 70 заявили желание да участват във вота.

Днес изтича и крайният срок за регистрация в районните избирателни комисии на инициативните комитети, които да издигнат независими кандидати за депутати.


0 коментара:

Публикуване на коментар