събота, 20 април 2013 г.

Станишев: Експремиерът не маха Цветанов, защото е зависим

Станишев: Експремиерът не маха Цветанов, защото е зависим
След 4 години премиерстване Бойко Борисов така и не разбра откъде идват парите за пенсиите, заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Плевен, пише dnes.bg.


„Потресен съм от цинизма на Борисов. Няма никакво човешко и социално чувство за това, че над 2 млн. българи, нашите родители живеят в мизерия. Борисов съжалява, че по наше време сме увеличили пенсиите”, добави Станишев.

Предлагам Бойко Борисов да отиде при главния прокурор, да даде показания и да върне парите, заяви още Сергей Станишев, pомолен от медиите да коментира темата с кредитните милионери. Станишев ги попита дали са чували за фирмата „ТЕО Интернешънъл”, в която съдружници са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Румен Николов-Пашата, както и един плевенски кандидат за депутат от листата на ГЕРБ – Пламен Тачев. "Тази фирма, освен че беше уличена преди години в незаконно производство на цигари, е взела кредит от 1.5 млн. долара. Моето предложение към Борисов е да отиде при главния прокурор, да даде показания и да върне парите", каза лидерът на БСП.

Той напомни, че при управлението на ГЕРБ 100 000 фирми са фалирали и 400 000 работни места са били заличени. "Всички хора по улицата ми казват едно и също – убиват ни с проверки всеки ден", отбеляза Станишев. Той обяви, че Коалиция за България е подготвила конкретни мерки, които да завъртят колелото в икономиката, да има държава, която помага и развива стратегически проекти. Такъв проект бил и АЕЦ Белене.

По повод скандала с незаконното подслушване Станишев коментира, че ръководството на МВР се е превърнало в организирана престъпна група под управлението на Борисов и Цветанов. Според него Борисов не отстранява Цветанов, защото е зависим.

Оказва се, че официално са били подслушват 115 000 българи, каза Станишев и допълни, че това се е правело, за да се шантажира, да се упражнява натиск.

Соцлидерът напомни за уволнението на шефа на АЕЦ Козлодуй и за откритите нарушения. „Отдавна предупреждавахме за неговата некомпетентност”, напомни Станишев за Валентин Николов.


0 коментара:

Публикуване на коментар