вторник, 23 април 2013 г.

В Доспат да има наблюдатели от ПАСЕ, ще поиска ДПС

Лютви Местан:  Задача на ДПС е да превърне членството ни в ЕС от формално в реално
Провалът на ГЕРБ се усеща най-болезнено в Родопа планина, заяви в Доспат лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от „Фокус“.


Той обвини, че горски стражари в Родопите са действали като политически стражари на Цветан Цветанов и на Бойко Борисов и затова смята да призове наблюдатели и анализатори от ПАСЕ и ОССЕ в Доспат и да видят на място какво се случва, защото реагира въз основа на сигнали от местни жители, пише dnes.bg.

В един момент ГЕРБ е показала своята слабост като политическа сила и за момент дори са загубили мнозинството. Затова и са започнали да крадат политически, след което да създават мнозинство, като са откраднали дори представители от ДПС. Не са се спрели само с независимите народни представители, а са продължили и с общините, коментира Местан.

„Родопчанинът не е човек второ качество и няма да е настъпила истинската демокрация в страната, докато представителите от ДПС не намерят място във всяка власт”, настоя той.

Местан посочи още, че голямата задача на ДПС е да превърне членството ни в ЕС от формално в реално, защото на този етап членството ни в ЕС е само формално.
„ДПС няма да се успокои и ще продължи борбата, докато на всички хора започне да се гледа като на равни”, каза Местан и подчерта, че етническите и религиозните различия не са заплаха за националната сигурност.


0 коментара:

Публикуване на коментар