вторник, 16 април 2013 г.

МВР е обслужвало ГЕРБ, скочиха от коалиция ДСБ-БДФ

МВР е обслужвало ГЕРБ, скочиха от коалиция ДСБ-БДФ
МВР е обслужвало партия ГЕРБ, нарушавайки основните права и свободи на българските граждани. До такъв извод водят данните за фрапиращи нарушения и злоупотребите със СРС, се казва в позиция на коалиция ДСБ-Български демократически форум за скандала с разкритията за подслушванията в МВР.


Според тях разкритията на прокуратурата нямат прецедент в демократичната история на България.

"Премиерът Борисов и министър Цветанов съзнателно са създали режим на работа, в който мръсните политически поръчки се задават устно, без писмен документ", се казва в позицията.

„Паническото изявление на бившия вътрешен министър, че не е давал писмени нареждания за незаконно подслушване разкриват целия цинизъм, но и страх на един човек, който знае, че многократно е нарушавал законите, за да облагодетелства своята партия и своя лидер“, допълват тъмносините.

Според коалицията тези действия са близки до практиките на политическата полиция при комунизма.

"Това не е нито дясно, нито демократично, нито европейско. Призивът да се гласува за ГЕРБ, за да се спре БСП, е обида за българските демократи. За тях некомпетентността и полицейщината не могат да бъдат алтернатива на БСП", изтъкват още от коалиция ДСБ-БДФ.


0 коментара:

Публикуване на коментар