четвъртък, 25 април 2013 г.

БСП поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов да се оттеглят от политиката.

БСП поиска Борисов и Цветанов да се оттеглят от политиката

"Не може да продължават да играят сценария на доброто и лошото ченге. След като напуснат кметството в Неделино (бел. ред - където днес има предизборна изява на ГЕРБ), всеки да поеме откъдето е - Борисов към Банкя", каза секретарят на БСП по медийната политика Антон Кутев, пише dnevnik.bg.


Според социалистите нищо в годините на управлението на ГЕРБ не е ставало без знанието на Борисов, той е поръчителят, а Цветанов - изпълнителят. Кандидатът за депута Петър Курумбашев призова всички бивши министри да кажат дали са били подслушвани, както днес в телевизионно интервю заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов. И ако да, да обяснят защо са мълчали толкова много време, каза Курумбашев.

Евродепутатът от БСП и кандидат за народен представител от Пазарджик Илияна Йотова посочи, че изявлението на бившия земеделски министър дава нова информация, но и повдига нови въпроси като например това ли са верните стенограми от заседанията на министерския съвет, които сме чели, защо един по един бивши политици от ГЕРБ извеждат семействата си в чужбина и какво има в показанията на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, направени пред нотариус в чужбина. Според нея прокуратурата трябва да изиска тази информация.

В отговор на въпрос тя посочи, че в послесдните години от общуването си с Мирослав Найденов го е опознала не само като министър, но, смее да твърди, и като човек. "Без знанието на Бойко Борисов не е бил тази сутрин в Би Ти Ви", заяви Йотова.

Според Антон Кутев изявлението на Найденов ще промени изцяло не само хода на предизборната кампания, но и ситуацията в България поне за година напред. БСП призоваха прокуратурата да стигне до край в разкритията си "без да й дават срок да я обвиняват, че е част от организираната престъпност. или че се държи национално безотговорно", каквито бяха първите коментари на Цветан Цветанов по адрес на държавното обвинение в началото на скандала с подслушването. От левицата искат да се установи кой е замислил този сценарий, който е направил така, че да изглежда, че в дъното е БСП.

"Днес дойде Видовден и прокуратурата разкрива малко по малко какво се е случвало през послединте четири години", каза Йотова.

Кандидат депутатът от БСП Мая Манолова призова президента Росен Плевнелиев да каже дали е бил подслушван като министър и като държавен глава. "Той няма право да мълчи, какви честни избори ще организира, ако самият той съществува в мракобеснически страх", възмути се Манолова.


0 коментара:

Публикуване на коментар