вторник, 23 април 2013 г.


Срокът за промяна адреса за гласуване по временна регистрация изтича на 27 април
Избирателите с различни постоянен и настоящ адрес могат да гласуват на парламентарните избори в избирателна секция по временната си регистрация, ако заявят това до 27 април включително. Заявлението се подава по образец в общинската администрация по настоящия им адрес (жълтият отрязък от бланката за адресна регистрация). Тогава те служебно ще бъдат заличени от списъка по постоянния им адрес и няма да могат да гласуват в секцията по адреса им в личната карта, пише dnevnik.bg.


Справка за адреса и номера на избирателната секция, в която се предвижда да гласувате, може да бъде направена по електронен път на сайта на ГРАО. Системата позволява търсене по ЕГН или адрес
на избирателя.

Желаещите да проверят дали са включени в избирателните списъци могат да го направят, като изпратят ЕГН под формата на SMS на единен номер 18 429 или се обадят на безплатния телефон: 0 800 14 726.

Както и на отминалите президентски избори, учениците и студентите - редовно обучение, ще могат да гласуват в избирателна секция по избор в града, където учат, ако то е различно от населеното място по постоянния им адрес. Те трябва да представят пред секционната избирателна комисия документ за самоличност, надлежно заверена за съответната учебна година ученическа книжка или за съответния семестър студентска книжка и декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. В ученическата или студентската книжка се отбелязва, че ученикът или студентът е гласувал, и се подписва председателят или секретарят и един член на секционната избирателна комисия.


0 коментара:

Публикуване на коментар