понеделник, 1 април 2013 г.

БСП влиза в битката за изборите с партиите от "Коалиция за България"

Основна цел на "Коалиция за България" освобождаване на България от ГЕРБ
България да бъде освободена окончателно от пагубното управление на ГЕРБ постави като цел пред „Коалиция за България“ лидерът на БСП Сергей Станишев, пише dnes.bg.

Коалицията се регистрира за предсрочните парламентарни избори на 12 май без промени в състава на партиите.

Наред с окончателния състав на листите утре Националният съвет на БСП ще разглежда предизборната платформа и ангажиментите на партията. Според Станишев най-важното е хората да видят изход от тази изключително тежка ситуация, която е създало управлението на Бойко Борисов за всеки един българин.

По думите му това означава най-вече да се осигури икономическо развитие, нови работни места, стабилност на бюджета, увеличаване на доходите.

Червеният лидер не прогнозира колко депутати ще има "Коалиция за България" в 42-ия парламент, като заяви, че БСП има амбицията да спечели парламентарните избори.

Не заради БСП, за да окупираме властта както направи ГЕРБ, а за да се решават ужасно острите проблеми на хората, които са отвъд търпимостта, защото сме абсолютно наясно, че наследството ще бъде изключително тежко, всички го виждат, всеки го усеща на своя гръб, каза Сергей Станишев.

По думите му ситуацията в страната е драматична. Знаем, че няма да е лесно, знаем, че амбициозните цели, които си поставяме, няма да се постигнат за една година, защото когато ние казваме, че се ангажираме да създадем 250 000 нови работни места, това дори няма да ни върне към състоянието на заетостта от 2009 година, заяви Станишев и допълни, че партията на Борисов е затрила 400 000 нови работни места.

Лидерът на БСП се възмути от обещания на ГЕРБ, че ще бъдат открити 12 000 нови фирми, защото бившите управляващи затворили десетки хиляди фирми.

Станишев не се притеснява да се изправи срещу Борисов на парламентарния вот в 25 МИР в София.

Не се притеснявам от нищо персонално. Моята единствена амбиция е действително да дадем различна перспектива за България и за хората, защото така не може да продължава, беше категоричен той.

Станишев не разполагал с информация за течащата прокурорска проверка в МВР по анонимния сигнал, който обяви за подслушване на политници и бизнесмени. Това не е моя работа, отсече лаконично лидерът на столетницата и попита: "Има ли някой, който се съмнява, че в нашата държава масово се подслушва, че 100 млн. лева се харчат годишно за това и че има злоупотреби".


0 коментара:

Публикуване на коментар