четвъртък, 18 април 2013 г.

Коалиция ДСБ-БДФ иска пространство за малкия бизнес

Коалиция ДСБ-БДФ иска пространство за малкия бизнес
Въвеждане на необлагаем минимум върху доходите на физическите лица предлага при запазване на плоския данък лидерът на ДСБ Иван Костов. Като пример той даде хората с минимална работна заплата, която към момента е 310 лева. По думите на лидера на тъмносините тези хора няма да плащат данък и така на практика доходите им ще нараснат с 10 на сто, пише dnes.bg.


Според Костов това ще коства на бюджета под 200 млн. лева, които могат да бъдат спестени от друго място.

Лидерът на ДСБ предложи и промени в субсидирането на партиите. Според него държавно финансиране не трябва да получават всички формации, които са получили 1% доверие, а тези с по-сериозна електорална подкрепа.

Субсидията трябва да бъде ограничена за тези, които имат сериозно присъствие, например над 3 процента, заяви Костов.

Лидерът на тъмносините коментира и темата с подслушванията. По негови думи обвинението трябва да стигне докрай в разследването на случая.

В понеделник прокуратурата обяви, че две трети от подадения от лидера на БСП Сергей Станишев сигнал за неправомерно подслушване на политици, общественици и журналисти отговоря на истината и образува четири досъдебни производства срещу началници на СДОТО.

Костов обаче разкритикува и поведението на левицата, която според него си забъркала този скандал, “за да не видим, че искат да построят още 2000 мегавата, при положение че в момента 9000 мегавата бездействат в България", като визираше желанието на БСП да построят АЕЦ “Белене“, макар че в последните седмици се стигна до изключване на мощности поради ниското потребление и високото производство.

Костов отново посочи, че коалиция "ДСБ-БДФ" залага на три теми в предизборната си кампания - доходи, работа и сигурност. По думите му с мерките, които са набелязани, ще се създадат "пространства за малкия бизнес, който да изведе България от кризата". По този начин могат да бъдат разкрити 180 000 работни места, което е реално и изпълнимо.


0 коментара:

Публикуване на коментар