понеделник, 29 април 2013 г.

Манолова: Вероятно е подслушвано чрез телефона на Найденов

Манолова: Вероятно е подслушвано чрез телефона на Найденов
В изтеклите скандални записи между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинова, който подаде оставка, прозират поне 5 престъпления, заяви Мая Манолова от БСП.


Според нея има възпрепятстване на наказателно преследване, търговия с влияние, изнасяне на класифицирана информация, злоупотреба с европейски средства, незаконно подслушване. Това са минимум 5 състава на престъпления, обобщи тя.

„Добре е, че поне един от участниците в тези разговори се опитва да съхрани достойнството си и да подаде оставка“, смята Манолова.

Тя е категорична, че става ясно и че се нарушава основен конституционен принцип – този на разделението на властите и че властта се използва за партийна употреба от ГЕРБ.

"Така са ни управлявали досега, че съдебната система наистина е поставена на колене пред партия ГЕРБ", подчерта Манолова. Тя допълни, че трябва да бъде изяснена цялата истина за незаконното подслушване.

"Защото предположението, че Мирослав Найденов самостоятелно е правил записи за собствена употреба противоречи на всякаква логика. Никой записващ не би се самообвинил и самоуличил в извършването на престъпления. Така че най-вероятно става въпрос за подслушване чрез телефона на Мирослав Найденов. Очакваме най-накрая да бъде разплетена цялата история около мрежата за използване по незаконен начин на СРС", заяви Мая Манолова.

Тя каза, че следва да стане ясно дали записът е автентичен и би следвало прокуратурата да се самосезира за поне няколко престъпления, включително за злоупотреба с европейски средства, търговия с влияние, препятстване на правосъдието по цитираните от Мирослав Найденов дела.

"Очевидно Кокинов е събрал и остатъците от достойнство, които има и поне с подаването на оставката си изпреварва това, което щеше да се случи във ВСС. Защото всеки юрист е потресен от съдържанието на тези записи. Позицията на Бойко Борисов, че не е чел, не е чул записите, наистина не издържа и ще се наложи първо пред прокуратурата, а след това и пред обществото, да даде обяснение за това, което всички чуха.
Абсурдни са опитите на главния секретар на МВР да неглижира случващото се и да участва в кризисния пиар, който ГЕРБ си организира. Това е доказателство, че сегашното ръководство на МВР има една единствена задача – да потули скандала, да замете следите в МВР и да участва в употребата на силовото ведомство за целите на предизборната кампания", категорична е Манолова.


1 коментар:

  1. АБЕ СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ НА ОРИГОФРЕНИ . БОЙКО ТОВА ,БОЙКО ОНОВА( ДА НЕ Е ГОСПОД) . СТАНИШЕВ ПОДСЛУШВАЛ АМА НЕ ТОЧНО. СТИГА СТЕ НИ ЦИЦАЛИ,
    ЧЕ НАЛИ ВСИЧКИ СМЕ СМЪРТНИ?ИСКАМЕ РАБОТА И СТАНДАРТ.ТА ТИЯ НАШИЕТЕ УПРАВНИЦИ КАДЕ ЩЕ СИ НОСЯТ МИЛИАДРДИТЕ ,ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ КАТО БЕЛИ ХОРА .АКО Трябва да се коалиарт и сини и червени и бели и оражеви за благото на България И НАРОДА МАМКА ИМ !!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване