сряда, 17 април 2013 г.


АЛДЕ се замисли и за честността на изборите у нас

Подслушването в България подкопава демокрацията и честността на избирателния процес
Подслушването в България подкопава демокрацията и честността на избирателния процес. Това се посочва в изявление на председателя на групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги Верхофстат, пише БТА.


Европейският механизъм за наблюдение е насочен към спазване на върховенството на закона и затова настоящият скандал следва да бъде разгледан сериозно от Европейската комисия, допълва той, пише dnes.bg. По-малко от месец преди изборите, българите трябва да бъдат сигурни, че основните им права са защитени, добавя Верхофстат.

В съобщение на пресслужбата на АЛДЕ са цитирани Антония Първанова, избрана с листата на НДСВ, както и Филиз Хюсменова (ДПС), според които настоящото положение е резултат от постоянната злоупотреба с власт от страна на ГЕРБ. Скандалът е доказателство за безкрайно опасен процес на политизация в МВР през последните четири години, заявяват двете евродепутатки.

Този процес тегли България назад, към мрачните времена на тоталитарния режим и ни отдалечава от европейските ценности, върховенството на закона и демокрацията, заявяват Първанова и Хюсменова.


0 коментара:

Публикуване на коментар