вторник, 16 април 2013 г.

Девизът напоследък в България не е "Съединението прави силата", а "Това не е за телефон", заяви на пресконференция Прошко Прошков от "България на гражданите".
Прошко Прошков от "България на гражданите"

От партията на Кунева не пропуснаха да се възмутят от резултатите на проведената проверка за множество нарушения и нерегламентирани подслушвания в МВР, пише news.bg.


Прошков бе категоричен, че това не е първият скандал "Цветановгейт". Следенето се превърна като в някаква антиутопия, заяви той и допълни, че е невъзможно бившият вътрешен министър да не е знаел за безконтролното използване на СРС-та.

БСП със същите методи използваше тези инструменти за натиск и следене на журналисти. Няма принципна разлика между БСП и ГЕРБ, сякаш по-необразованата част на БСП се преля в ГЕРБ, заяви лидерът на листите в 24 МИР София.

Прошков убедено обяви, че политическата отговорност трябва да се поеме не само от Цветанов, а и от Бойко Борисов като бивш премиер, отговарящ за всичко, случващо се в парламента и ведомствата.

От „България на гражданите" призоваха всеки, който е бил обект на административен и милиционерски начин, да се обърне към прокуратурата, за да улесни разследването на прокуратурата.

Според привържениците на Кунева проверката трябва да продължи, за да стигне до поръчителите на незаконните подслушвания и апелираха към главния прокурор да не се отказва от работата си по случая.

Протестите срещу монополите и скъпия ток, срещу несправедливостта, са срещу болката, а не срещу болестта, която ги предизвика. Имаме основателно подозрение, че висшите лица са се облагодетелствали лично от тези незаконни механизми, съобщи Прошков. Колегата му Димитър Делчев коментира от гледната точка на юрист, че в случая не е нарушен само Закона за СРС, но и Конституцията. Той подчерта, че са подслушвани не само политици, но и блогъри, лекари и юристи.


0 коментара:

Публикуване на коментар