сряда, 24 април 2013 г.

Станишев: Цветанов използва МВР като политически инструмент четири години
След по-малко от един час приключи разпитът на Сергей Станишев в Специализираната прокуратура. Той беше привикан да дава показания като свидетел по започналото разследване за нерегламентирано подслушване, по което показания вчера даде бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.


"Бях вътре за това, за което очаквах, че ме кани прокуратурата. Дадох показания по вече официалното наказателно разследване във връзка със сигнала, който беше адресиран до мен и който представих на прокуратурата и връчих на главния прокурор", подчерта той, като това беше единственото, което Станишев каза за същината на разпита днес.

Пред журналисти той направи разлика между неговите показания и тези на Цветанов от вторник. Според него разликата е в това, че Цветанов отговаря за законосъобразното използване на специални разузнавателни средства, а самият той е просто свидетел, който предоставя информация за начина, по който е получен сигналът.

"Г-н Цветанов използва МВР като политически инструмент в продължение на четири години", коментира председателят на БСП и обясни, че най-малкото, което бившият вицепремиер може да направи, е да излезе от политиката и от предизборния щаб на ГЕРБ.

Станишев обаче каза, че не очаква председателят на ГЕРБ Бойко Борисов да се освободи в момента от Цветан Цветанов.

Той напомни още за повдигнатите към висши служители обвинения и за това, че прокуратурата е потвърдила две трети от информацията по подадения от него сигнал. Председателят на БСП така и не обясни защо останалата една трета от сигнала не е обявена за достоверна.


0 коментара:

Публикуване на коментар