неделя, 28 април 2013 г.

4 години управляващите от ГЕРБ са се занимавали само с това да се дебнат взаимно, да се подслушват взаимно, да мачкат хора, да рекетират хора
"Аз съм омерзен от това, което става. Очевидно е, че 4 години управляващите от ГЕРБ са се занимавали само с това да се дебнат взаимно, да се подслушват взаимно, да мачкат хора, да рекетират хора, да използват тази информация". Това каза в Добрич лидерът на БСП Сергей Станишев по повод скандалните записи, разтресли страната последните дни. Очакванията му са институциите да си свършат работата и да се произнесат по случая, пише dnevnik.bg.


"Няма защо да се чудим защо за 4 години бяха заличени 400 хиляди работни места", каза още Станишев. Обяснението му е, че запазването на икономическите нива не е било приоритет на правителството на ГЕРБ. Според него Цветан Цветанов е управлявал МВР като "Плод-зеленчук". Станишев посъветва задочно бившия вътрешен министър "да мълчи от гледна точка на това какво е сторил на националната сигурност, защото прокуратурата каза много ясно и води официално наказателно разследване".

Той съобщи, че представители на бизнеса са се оплакали от рекет - ако не назначат посочен от управляващите управител, в дружеството влиза НАП, Икономическа полиция, ДАНС.

Държавата не може да стои безучастна, както е стояла 4 години, и по никакъв начин да не помага на хората, убеден е лидерът на левицата. Той е убеден, че амбицията на социалистите да създадат 250 хиляди работни места в рамките на мандата е трудна, но реалистична. Водени са разговори с работодателски организации и синдикати и това е минимумът, който може да бъде постигнат, каза още Станишев. По думите му държавата трябва сериозно да подкрепи дребния и среден бизнес, за да се създават работни места, да се завъртят икономическите обороти, да има заплати за хората. В понеделник предстои голяма среща с бизнеса, на която Пламен Орешарски ще представи спешните мерки в икономическата област след изборите.

БСП е разработила изцяло нова политика в подкрепа на майчинството, която предвижда още от началото на следващата година парите за отглеждане на дете да се увеличат от 240 на 310 лв., а детските надбавки да станат 50 лв. и да отпадне критерият за доходите. Данните на Станишев са, че миналата година в България са родени само 60 хиляди деца. Политикът определи това като катастрофа, защото "след 20 години няма да има кой да живее и работи в нашата страна".

Цивилизованото задължение на държавата по време на криза е да защити най-уязвимите- децата и пенсионерите, е позицията на Станишев. По негови данни цената на тока е скочила с 60%, основните хранителни продукти са поскъпнали с 40 на сто, при някои лекарства оскъпяването е стигнало 500% , а пенсиите са останали на същите нива.


0 коментара:

Публикуване на коментар