вторник, 7 май 2013 г.

Яйца и чаши летят в ефира на ТВ7, Бареков обеща да "бие" Борисов по всички фронтове
Кандидат-депутатът на ГЕРБ Доброслав Димитров хвърлил порцеланова чаша в краката на водещия Николай Бареков по време на предизборно студио на ТВ7 в София, съобщи БГНЕС.


Постъпката на Димитров била придружена с думите "Ти нормален ли си, бе", а до нея се стигнало след като зрителите на предизборния дебат на площад "Св. Александър Невски" в София, предаван пряко в ефира на частната телевизия, започнали да го замерят с яйца (според ТВ7 имало "канонада от яйца"). Според описанието на агенцията, Димитров е бил улучен в лицето и слезнал от сцената под възгласите на зрителите, които викали "Довиждане". Това пък предизвика словесна атака срещу бившите управляващи и лидера им от Бареков, който до оттеглянето на правителството беше сред най-големите привърженици и на Борисов, и на партията както лично, така и чрез медиата, в която работи.

ТВ7 срещу ГЕРБ

"Ненормален съм и капут, ако това е цената да застана на ваша страна", отвърна Бареков на репликата на кандидат-депутата, пише БГНЕС (водещият беше наречен "капут" от бившия премиер Бойко Борисов в разговора му с вече бившия градски прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, запис, от който изтече до медиите, а прокуратурата започна предварителна проверка - бел.ред.)

"Аз го направих. Направи го и телевизията, която представлявам", продължи в ефир Бареков. Той каза на гражданите, че за хала им са виновни "тези, които говорят за манафи, педали и капути", предаде БГНЕС. "Хора, които са се докарали до такова интелектуално положение, е нормално да докарат и народа до това положение. Неговите лидери накараха този народ да се мрази като кучета...За мене това са хора, които сеят само омраза и ще пожънат бури след няколко дни", прогнозира Бареков.

Водещият и изпълнителен директор на ТВ7 събщи, че още днес ще подаде сигнал до МВР и може би ще сезира прокуратурата и че ще съди до дупка кандидат-депутата от ГЕРБ.

Бареков: Борисов ще бъде бит от мен по всички фронтове и показатели

Малко по-късно водещият обясни в новинарската емисия на ТВ7, че "ситуацията е изключително нелепа и унизителна за мен и телевизията...Най-вероятно от болка той [Доброслав Димитров] също се е почувствал в оскърбителна ситуация. Насочи се към мен и в първия момент реших, че ще ме удари, но запазих самообладание, защото и такива неща съм преживявал. Явно се отказа...Стигна до мен, тръгна да ме удря, спря се за части от секундата, след което леко се отдръпна и с всичка сила я строши в краката ми, буквално върху крака ми..."

В новините, Бареков предупреди, че ако партията на Димитров спечели изборите, "тази шайка, наречена ГЕРБ, ще бъде преследвана от журналистите ни" и допълни "Бойко Борисов "ще бъде бит от мен по всички фронтове и показатели, с всички журналистически средства".

Бареков изрази мнение, че "тези хора не знаят кога прекрачват закона" и че "при управлението на ГЕРБ не е имало нито бизнес, нито медии, нямаше нищо".

В новините телевизията определи случилото се като "скандал" и "неприятен инцидент".

ТВ предаване без охрана

БГНЕС съобщава още, че напрежението на площада е започнало по-рано - след като реакците между симпатизантите на различните партии и граждански движения, дошли да подкрепят представителите им в дебата ставали, все по-остри. Водещият също ги призовавал към спокойствие.

Симпатизантите на ГЕРБ дори били напуснали площада по-рано, след като, по думите на кандидат-депутата Димитров, имало опит някой от тях да бъде ударен.

Николай Бареков пък се оплака, че са получили отказ за охрана на живото предаване от полицията в София. То беше финално за т.нар. турне на ТВ7 и News7 "България избира" Според него, от СДВР единствени не са удовлетворили молбата им за охрана, за разлика от останалите над 20 града, където тв дебатите били пазени от органите на реда.

Сайтът bnews.bg, който е сред онлайн проектите на Бареков, добавя и следното твърдение за случилото се "Чашата се счупи, а парчетата се разхвърчаха - оказа се, дори на паветата, недалеч от 3-годишния Ивчо, дошъл на площада с баба си. За късмет, детето не пострада. В момента то не се намираше в ръцете на водещия Бареков, който в началото го гушна и го качи на сцената" (в един момент от предаването Бареков наистина водеше с дете на ръце - бел.ред.)

Реакцията на ГЕРБ

Малко след скандала в ефира на медиата, от ГЕРБ разпространиха съобщение, в което се казва, че спират изявите си в "свободната" телевизия", явно визирайки ТВ7. Тяхната позиция е, че медиата е преминала "всички граници в опитите си да се включи активно в подкрепа на определени политически сили в предизборната кампания" и че "сама опроверга себе си и доказа, че се самоцензурира според интересите си." Още за изявлението на ГЕРБ - тук.


0 коментара:

Публикуване на коментар