неделя, 12 май 2013 г.

Меглена Кунева: Това е кражба на достойнство, протестирайте като гласувате
“Българските граждани не заслужават това унижение. Ако днес ти откраднат достойнството, утре ти крадат икономиката, бизнеса”. Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира скандала с откритите 350 000 незаконно отпечатани бюлетини. Тя призова за висока избирателна активност, защото това би ограничило каквито и да било опити за манипулация на резултатите от изборите.
Според нея е добра идея да има промяна в закона, с която да се унищожават бракуваните бюлетини преди гласуването, а не след това. “Всяка крачка, която може да се направи сега, за да имаме честни избори, трябва да бъде направена. Трябва да се засили контролът на гражданите. Трябва да си променим държавата и да се върнем към нормалността”, коментира Кунева.

“Ако всички отидат да гласуват утре, ще бъдат елиминирани номерата на всички тарикати”, посочи говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков и допълни: “Утре е денят на най-големият протест - гласуването е начинът да се задушат тези, които купуват гласове. Нека вместо 3.5 млн, излезем 5 млн. граждани да гласуваме”.

Меглена Кунева коментира още, че трябва да стане ясно дали са само 350 хил. “допълнителните” бюлетини. “Списъкът на практиките за крадене на избори е дълъг”, посочи тя и допълни, че като юрист разглежда ситуацията през Наказателния кодекс. “Между политиците, които мислят за кражба на избори и обикновенните българи седят много текстове от Наказателния кодекс, между тях вече има километрично разстояние”, каза още Меглена Кунева.


0 коментара:

Публикуване на коментар