събота, 11 май 2013 г.

"Няма да успеят, ние ще им попречим"

"Няма да успеят, ние ще им попречим"
"Движение България на гражданите" призовава хората да гласуват и до урните утре да отидат пет милиона души.


Само утре българските граждани са всички институции наведнъж, могат да раздадат правосъдие, могат да изпълнят закона, могат да стабилизират държавата, заяви лидерът на партията Меглена Кунева на пресконференция по повод информациите за открити 350 хиляди отпечатани бюлетини извън количествата за изборите, пише dnes.bg.

Кунева припомни, че още от началото на създаването си "Движение България на гражданите" предупреждава за възможни манипулации на вота. Толкова сериозно е това, което виждаме, че действително няма с какво да се сравни, всяка власт, която не може да излъчи легитимност през избори, е слаба, коментира тя.

България е парламентарна република и това са най-важните избори за страната ни, отбеляза председателят на партията. Българските граждани не заслужават това унижение и тази кражба на достойнство, можем да стабилизираме държавата си, заяви тя и предложи да се погледне на ситуацията така - че фалшивите бюлетини са с 350 хиляди по-малко.
Ако всички излезем да гласуваме, да покажем, че ни е грижа за държавата ни, тези сценарии няма да успеят, ние ще им попречим, заяви Кунева.

“Ако всички отидат да гласуват утре, ще бъдат елиминирани номерата на всички тарикати”, посочи говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков и допълни: “Утре е денят на най-големият протест - гласуването е начинът да се задушат тези, които купуват гласове. Нека вместо 3.5 млн, излезем 5 млн. граждани да гласуваме”.

Меглена Кунева коментира още, че трябва да стане ясно дали са само 350 хил. “допълнителните” бюлетини. “Списъкът на практиките за крадене на избори е дълъг”, посочи тя и допълни, че като юрист разглежда ситуацията през Наказателния кодекс.

“Между политиците, които мислят за кражба на избори и обикновенните българи седят много текстове от Наказателния кодекс, между тях вече има километрично разстояние”, каза още Меглена Кунева.

Според нея е добра идея да има промяна в закона, с която да се унищожават бракуваните бюлетини преди гласуването, а не след това. “Всяка крачка, която може да се направи сега, за да имаме честни избори, трябва да бъде направена.

Ако от политиката си отидат отвратените, ще останат отвратителните, цитира Кунева поета Радой Ралин и допълни, че днес никой няма право да се дръпне настрани и да наблюдава, защото не можем да наблюдаваме собственото си изчезване.


0 коментара:

Публикуване на коментар