петък, 17 май 2013 г.

Касирането на изборите няма да е през президента и МС, каза експремиерът

Борисов: БСП и ДПС са се разбрали с "Атака" или отцепват наши депутати
Вече е ясно, че ДПС и БСП са една партия, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като се срещна с президента Росен Плавнелиев, за да уточнят датата на първото заседание на новия парламент.


Според него обаче двете партии работят по въпроса да отцепят част от групата в НС на ГЕРБ, която да ги подкрепя, ако съставят правителство, пише dnes.bg.

Ще видим какво ще стане след 4-5 дни, когато се събере парламентът, коментира Борисов. Той съобщи, че е казал на държавния глава, че ще се съобрази с датата, която определят другите партии за свикване на тържественото заседание на 42-рото Народно събрание.

„С вчерашната пресконференция постигнахме един ефект и той е, че по безспорен начин е ясно, че след като втората и третата партия не искат касиране на изборите, това означава, че те признават нашата победа и служебното правителство си е свършило работата”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той призна, че си е направил и извода, че на тези избори за ДПС са гласували с 200 000 души по-малко, като гласовете им са отишли при БСП.

Според него вече е видно, че БСП и ДПС са се разбрали с „Атака” или подвеждат депутати от ГЕРБ.
Сценарият, който ще разиграят, е няколко депутати от „Атака” да я напуснат и да подкрепят ДПС и БСП, смята Борисов. Експремиерът каза, че не знае дали Искра Фидосова се е обаждала на Волен Сидеров, както твърди той, за да търси подкрепа от него.

Нека да видим какво ще гласуват в парламента и дали няма да разиграят този цирк, че са им откраднали депутати, изтъкна Борисов. Той подчерта, че е забранил на депутатите си да разговарят по телефона, дори когато ги търсят колеги от други партии.

Бившият премиер обясни, че ГЕРБ е наела юристи, за да определят механизма, по който ще се касират изборите като консултант им е бившия конституционен съдия Георги Марков.

Касирането няма да стане през президента, нито през МС, увери той и добави, че жалбата ще бъде пусната до няколко дни.

В момента, в който ни бъде връчен мандат, ние сме длъжни заради над 1 милион избиратели гласували за нас, да предложим кабинет, не очаквам той да е подкрепен, хората трябва да видят какви експерти съм предложил, повтори становището си той.

Според Борисов коалиция между БСП, ДПС и „Атака” е най-тежкото, което може да се случи. В същото време той предупреди, че когато са 120 срещу 120 депутати, не може да има стабилно управление. Най-добре е да се направят нови избори и да влязат и малки партии, настоя Борисов.

Мен с кого ли не сравниха.Станишев със Сталин, Лютви Местан с Кадафи, не обръщам внимание, ако имаха достойнство щяха да поздравят победителите, коментира още той.

На въпрос кой ще изгори в прокуратурата, както е цитиран да казва пред в. "Труд", Борисов каза: Думата "прокуратура" съм забранил да чувам. Не искам да ми се говори. След всяка думичка на това има реакция.


0 коментара:

Публикуване на коментар