сряда, 15 май 2013 г.

"Загубихме 5-6% заради скандала с бюлетините в Костинброд"

"Загубихме 5-6% заради скандала с бюлетините в Костинброд"
“Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента, нали там се коват законите”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред “Труд” в първия си коментар след предсрочните парламентарни избори, пише dnes.bg.


“Загубихме 5-6% от гласовете заради скандала с бюлетините в Костинброд. Като стане ясно, че те не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори”, посочи той. “Защо Роман Василев от градската прокуратура пое този случай? Той е от компетенцията на районната прокуратура”, попита риторично Борисов.

От обвинението вече обявиха, че разследването е за длъжностно престъпление. По тези деяния работи градската прокуратура, особено ако проверката включва и служители на Министерския съвет. Иначе “обикновените” изборни престъпления са в ресора на районните прокурори.

Лидерът на ГЕРБ щял да даде пресконференция едва след като ЦИК обяви официално резултатите от вота. “Важно е дали имаме един мандат повече или по-малко”, обясни той.

“Аз за първи път виждам някой да е втори и да говори, че е победител”, каза още бившият премиер, коментирайки БСП.
“С никого не преговарям още, все едно какви глупости пишат. Не гледам телевизия и не чета, дори се карам, като е включен канал с новини”, отсича Борисов.


0 коментара:

Публикуване на коментар