събота, 4 май 2013 г.

Костов: Единствените сме, които можем да изведем страната

В България сега има сериозна криза на държавността
Икономическото развитие е невъзможно в несигурна среда, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в Търговище, където подкрепи кандидатите за народни представители на коалицията ДСБ-БДФ.


Пред журналисти Костов каза, че кампанията на коалицията върви във възходяща линия. "Доволни сме от това, което се случва. Социолозите започват да отчитат, че може да се окажат с много неправилни прогнози. Защото имам твърдо намерение да влезем в управлението на страната, тъй като сме единствените, които имаме програма, които можем да изведем страната", каза той, цитиран от БТА.

На въпрос къде се резервите за постигане на по-високи доходи за българите Иван Костов отговори, че те са в пазара. Според него трябва да се възстанови пазарът за българските фирми и инвестиционната активност, като се премахнат всички пречки. Третата стъпка, свързана с икономическото развитие на страната, е насочена към преодоляване на страха и несигурността.

Страхът и липсата на върховенство на закона пречат, тъй като има несигурност у хората, че ще "приберат резултатите от труда си", коментира Костов. Той бе категоричен, че "икономическо развитие е невъзможно в несигурна среда, а в България сега има сериозна криза на държавността".


0 коментара:

Публикуване на коментар