понеделник, 6 май 2013 г.

Над 30% от гласовете от Турция очаква Касим Дал
„Очакваме голяма подкрепа от гласовете на нашите сънародници в Република Турция". Това заяви в Шумен основателят на Народна партия „Свобода и достойнство" (НПСД) Касим Дал.


„На 27 март председателят на партията Корман Исмаилов имаше среща с премиера на Турция Реджеб Ердоган и получи подкрепата на управляващата там партия и на правителството на страната", каза водачът на коалиционната листа за областта.
Според него „голяма подкрепа" означава повече от 30 на сто от гласовете на изселниците в южната ни съседка.

"Нашите амбиции са много повече от 30%. Смятам, че пред нас вече не стои въпроса дали ще преминем 4 % бариера за влизане в Народното събрание, а с колко ще я преминем", заяви Касим Дал.

Според него основание за това е резултатът от срещите, които Корман Исмаилов е провел в Истанбул, Бурса, Гебзе и други големи градове в южната ни съседка и напомни, че Народна партия "Свобода и достойнство" има представителства във всички по-големи градове в Турция.

На връх Гергьовден заместник-председателят на НПСД Касим Дал заедно с членове и симпатизанти на Коалиция "Център-свобода и достойнство" (НДСВ и НПСД) дариха научна литература на шуменската библиотека "Стилиян Чилингиров". Водачът на шуменската листа обясни, че образованието е основен акцент в предизборната им платформа и това показва самото дарение.

"Няма по-важен сектор, извън опазването на здравето и живота на народа ни, от съхраняването на неговата култура и извисяването на образователната му система до съвременните световни стандарти", заяви Касим Дал.

На среща с журналисти той изрази съжаление, че в Република Турция са разкрити само 86 избирателни секции, за разлика от предишните парламентарни избори през 2009 г., когато секциите са били 123.

Касим Дал допълни, че Народната партия "Свобода и достойнство" вече има свои представителства в няколко големи европейски страни като Австрия, Холандия, Испания и ще очаква подкрепа и от техните гласове.


0 коментара:

Публикуване на коментар