понеделник, 6 май 2013 г.

Костов: Коалициите няма да са политическо решение след изборите
Ако избирателите не излъчат правителство, ще трябва парламентът да го излъчи - това е демократична практика, в Европа парламентите често излъчват правителства, без да има консенсус. Това каза в Добрич лидерът на ДСБ Иван Костов. До него са стигнали изявления на представители на ГЕРБ, че след сегашния вот няма да бъде сформирано правителство и на есен отново ще има избори. Подозрението на политика е, че така се цели демотивация на хората и по-малко гласоподаватели да отидат до урните.


Предизборната кампания внушава неспособност да бъде излъчена политическа алтернатива, са наблюденията на Костов. Това е и обяснението му да липсва ентусиазъм. По думите му непрекъснатите скандали също намаляват избирателната активност.

Коалициите няма да бъдат политическо решение след 12 май, убеден е Костов. Според него един от възможните изходи е програмно правителство, защото вероятно на БСП и ДПС няма да им стигнат гласовете, нито на ГЕРБ с някой сателит.

И БСП, и ГЕРБ са еднакво виновни за кризата, в която се намираме - едните, че не я предотвратиха, другите, че не приложиха антикризисни мерки, твърди десният партиен лидер. Според него никоя от двете политически сили няма желание да се хване пак за управлява. Ако България започне да излиза от кризата, това означава, че ДСБ е в управлението. "Ако подкрепяме правителството, значи излизаме от кризата, ако не го подкрепяме, значи нямаме доверие в него", каза още Костов.


0 коментара:

Публикуване на коментар