неделя, 12 май 2013 г.

Меглена Кунева: Ако ни е грижа за България, ако я обичаме, трябва да го покажем
“Мисля, че при мен е ясно за какво гласувах и всички хора знаят кое е нормално. Така както го знаем ние в живота си, така трябва да го знае и управлението на държавата и е повече от възможно”.
Това заяви лидерът на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева, след като упражни правото си на глас. Според Кунева, каквито и планове да имаме за след месец, за след година, дори и за след 5 години, ако нямаме план за днешния ден какво да правим като българи, “тези планове за бъдещето не струват нищо”. “Днес е възможността да получим гражданско звание. Ако ни е грижа за България, ако я обичаме, трябва да го покажем”, каза Кунева. Тя изрази надежда за висока избирателна активност. “Аз съм се надявала на висока избирателна активност и преди да се случат тези неща. Ако човек наистина прави политика, защото има за кого да се развълнува, трябва да е оптимист, иначе няма как”, подчерта Кунева.

По повод акцията на прокуратурата с откритите 350 000 бюлетини, Кунева каза: “Фактите могат да се коментират само през погледа на Наказателния кодекс. В съобщението на прокуратурата са посочени два текста от НК, за мен това е много сериозно основание на прокуратурата да направи преценка и да предприеме действия”. “Партиите не могат да мълчат, хората не могат да мълчат, трябва да се реагира, трябва да се каже кой какво мисли и да се вземат мерки. Всъщност, това се случи във вчерашния ден. Но произходът на това говорене не беше в партиите”. Така Кунева отговори на въпрос дали вчера се е стигнало до опорочаване на деня за размисъл. Кунева припомни думите на Радой Ралин: “Ако от политиката си отидат отвратените, ще останат отвратителните”. “Нямаме право в момента да кажем: "О, това е отвратително!" Ще поизчакаме, ще се отдадем на съмнения какви са конспирациите. Единственият начин човек да поправи несправедливостта, е да реагира”, подчерта Кунева. “Всяка жена има какво да прави в неделя”. Така Меглена Кунева отговори на въпрос как ще продължи за нея днешния ден.


0 коментара:

Публикуване на коментар