вторник, 7 май 2013 г.


Шоу вместо предизборен дебат на финала на кампанията

Шоу вместо предизборен дебат на финала на кампанията
Шоу вместо предизборен дебат. Това са подготвили партиите за финала на предизборната си кампания. За първи път избирателите няма да са свидетели на директен дебат между лидерите Бойко Борисов и Сергей Станишев. Но за сметка на това двамата ще се критикуват взаимно през Прохода на републиката по едно и също време, пише "Стандарт".


Точно 100 километра ще делят Борисов и Станишев на заключителните им речи. Справка в програмите им показва, че докато Борисов надъхва за последно своите под Царевец на 10 май, по същото време Станишев ще агитира привържениците си в огромната зала на Старозагорската опера, пише dnes.bg.

Ден по-рано БСП правят истински фурор в София. С примата на българската естрада Лили Иванова ще закрият кампанията си столичните червени, научи "Стандарт". Грандиозният концерт ще е в Зала 1 на НДК точно в Деня на победата - 9 май, от 19 часа, уточниха от градската организация на БСП в София. Оттам не казват срещу какъв хонорар са навили звездата, но се знае, че залата ще е препълнена.

По същото време столичните ГЕРБери ще се веселят на концерт пред Народния театър "Иван Вазов". На него се очаква да присъства шефът на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс, който ще даде рамо на ГЕРБ и пристига специално в България, за да обяви подкрепата си за Бойко Борисов. "Посланията ще са за победа и европейското бъдеще на България, още повече че тогава честваме Деня на Европа", коментираха още от предизборния щаб на ГЕРБ. И допълниха, че официалното закриване на кампанията ще е във Велико Търново на 10 май, където водач на листата е Цветан Цветанов. Почти сигурно е, че Мартенс ще бъде и там. Освен реч на лидера Бойко Борисов от ГЕРБ ще зарадват болярите и гостите на града с грандиозния спектакъл под Царевец "Звук и Светлина". На него се очаква да присъстват хиляди българи от цялата страна. По същото време в Стара Загора след словото на Станишев следва концерт на местната филхармония.

По същото време пък лидерът на ДПС Лютви Местан тази седмица нонстоп ще е в Кърджалийско. Днес ораторът ще надъхва за победа своите в Момчилград на голям събор. До края на кампанията Местан ще е с минимум два събора на ден, за да може да мобилизира на 100 процента електората на ДПС в региона. Големи митинги се подготвят във всичките 7 общини там, уточниха от централата на партията.

Румънеца и Енчев, турската звезда Хакан Пекер, Росица Кирилова и култовата група "Вакали" са гласовете, които ще агитират за Коалиция "Център - свобода и достойнство". В последните дни на кампанията лидерът на НДСВ Христина Христова, председателят на "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов, Касим Дал, Соломон Паси и други ще участват в митинги. На 9 май е грандиозният концерт на коалицията в Кърджали, а на 10-и в Разград. През седмицата Пекер ще прави концерти в Руен (7 май) и Тервел (8 май).


0 коментара:

Публикуване на коментар