събота, 4 май 2013 г.

Според Сергей Станишев страната ни се е управлявала по престъпен начин

В чуждата преса днес сравняват разговора между Бойко Борисов, градският прокурор на София и Мирослав Найденов със сценки от „Кръстника" за дон Корлеоне. Питам кога България е била управлявана по този престъпен начин, както се управлява една охранителна фирма?"


С тези думи председателят на БСП Сергей Станишев се е обърнал днес към множеството членове и симпатизанти на Коалиция за България в Раднево, съобщават от пресцентъра на БСП, пише dnes.bg.

В миньорския град лидерът на социалистите е потвърдил ангажимента да бъдат запазени, развивани и стабилизирани държавните „Мини Марица Изток“ и ТЕЦ „Марица Изток 2“ и да не се позволи те да бъдат разпарчатосани и приватизирани.

Станишев изтъкнал още, че за първи път от 30-40 години България не изнася ток, а е транзитна страна за пренос от Унгария и Румъния.

„Ще променим условията така, че българските производители на електроенергия да станат конкурентноспособни", е добавил политикът, като е подчерта;, че първа спешна мярка в тази посока е намаляването на таксата пренос на електроенергия.

Това според лидера на социалистите ще донесе стотици милиони левове годишно, оборот в енергетиката, в икономиката, а от там - и доходи на хората. „Ще намерим нужния баланс да се развиват и частните централи в региона, но ще водим разговори за цената на тока", каза още Станишев.

Преди срещата си с граждани лидерът на БСП, заедно с други кандидати, посети традиционния петъчен пазар в Раднево. От там Станишев купи рокличка за дъщеря си Дария.


0 коментара:

Публикуване на коментар