петък, 10 май 2013 г.

Причината са обвиненията, че си купил за 116 млн. лв. лидерския пост на ПЕС

Свалям имунитета си като кандидат-депутат доброволно. Нека прокуратурата провери незабавно поредните обвинения на Цветан Цветанов срещу мен. Това обяви лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев по TV7, пише dnes.bg.


Той призова същото да направи и зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов до края на деня.

Повод за решението на Станишев стана внесеният вчера от ГЕРБ сигнал в Софийска градска прокуратура за това, че
Станишев си е купил лидерския пост в ПЕС срещу 116 млн. лв. чрез възлагане на обществена поръчка за новите български документи за самоличност на фирма, свързана със съпругата на председателя на групата на социалистите в Европарламента Ханес Свобода.

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов внесе сигнала лично в Спецпрокуратрата.
Ще информирам всички в Европа за обвиненията, зарече се още Станишев.

Ханес Свобода от своя страна определи като "грозни лъжи с предизборна цел" твърденията на Цветан Цветанов.

Свобода заяви по БНР, че съпругата му и днес работи на управленска позиция в "Сименс", че фирмата е печелила обществени поръчки в редица европейски страни и че за тази в България не е упражнявано никакво влияние от никого.

Австрийският евродепутат нарече лъжа и думите на Цветанов, че той е лансирал Станишев за лидерския пост, като подчерта, че номинацията е била направена от тогавашния председател на партията на европейските социалисти - датчанина Пол Нируп Расмусен по време на среща, в която самият Свобода не е участвал.
„Никой в Европа не може да си купи подобен пост, Станишев беше избран на редовен конгрес с над 90 на сто от гласовете”, припомни Ханес Свобода.


0 коментара:

Публикуване на коментар