събота, 4 май 2013 г.

Станишев: Десетки служители на МВР се чувстват употребени

Станишев: Десетки служители на МВР се чувстват употребени
„Институциите се превърнаха в наказателни отряди и рекетьори. Това ще го спрем след изборите”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Казанлък, където награди победителите от първия пролетен футболен турнир, който е под неговия патронаж.


Станишев напомни твърдението на ексвътрешния министър Цветан Цветанов за прекършената организирана престъпност и отбеляза, че в действителност се е оказало, че ръководството на МВР е действало като организирана престъпна група, пише dnes.bg. Председателят на БСП изтъкна, че след изборите МВР ще бъде насочено да осигурява сигурността, собствеността и живота на гражданите, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Хората трябва да виждат че могат да разчитат на полицията”, добави той. По думите му в момента десетки служители на МВР се чувстват употребени. Според него ГЕРБ се опитват да внушат страх у хората, защото по законен път не могат да спечелят вота. Цветанов не се отказва от имунитета си от една страна, за да отложи официалния си статус на обвиняем, а от друга – защото е главен организатор на манипулациите.

Според Станишев е необходимо разходите на държавата да се преструктурират и да се насочат към важните потребности на хората. Като негативен пример той изтъкна управлението на ГЕРБ, когато се даваха 100 млн. лев за подслушване и 170 млн.лв. за бонуси, докато нямаше пари за масов спорт и за хора с увреждания например.


1 коментар:

  1. Алооо, Сергейка! Когато беше на власт какво направи? Да ти имам и измишльотините! ГЕРБ дойдоха на власт по време на кризата и успяха да усвоят повече инвестиции в България както и квалифицирани кадри! България винаги се откроява с тези, които в трудни моменти съживяват икономиката! Кой направи промени в свободните мрежови зони? Московски! Кой даде тласък за по-интелектуално общество: ГЕРБ! По вашето управление се съсипахте да грухтате и лапате! Аман от вас!

    ОтговорИзтриване