четвъртък, 9 май 2013 г.

БСП не е водила преговори за програмно правителство

БСП не е водила преговори за програмно правителство
БСП е промяната, а "пъстър" парламент е в услуга на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, коментира в ефира на bTV лидерът на БСП Сергей Станишев. Той беше категоричен, че не са водени преговори, но неговата партия е за обединяване на силите и съставяне на програмно правителство, начело с безусловен експерт, какъвто е Пламен Орешарски.


Червеният лидер заяви, че това програмно правителство няма да бъде по модела на тройната коалиция, защото той е изчерпан. Политическата отговорност на това правителство ще носи партията, получила мандата. "Това ще бъде БСП. Ние няма да избягаме от отговорността", убеден е той, пише dnes.bg.

Подобно правителство е национална необходимост, коментира още лидерът на БСП и допълни, че е убеден, че то ще бъде съставено и няма да се стигне до нови избори през есента.

Станишев обаче отказа да назове партиите, с които ще търси коалиция, с мотива, че ще изчака края на изборния ден. Никой, който мисли за бъдещето на България, не иска да се коалира с ГЕРБ, защото те загубиха доверието, категоричен беше още Станишев.

"Първата национална задача е да свалим ГЕРБ от власт, а втората е БСП да бъде първа политическа сила", допълни още той.

По повод подписаното споразумение за паралелно преброяване на тези избори, Станишев коментира, че "в момента спасяваме и демокрацията, и държавността, и икономиката, от една групировка". Той призова всички, които се чувстват заплашени да сигнализират БСП за това.

За него в последните дни е станало ясно защо управляващите не са успели да повишат доходите, защото те са били заети да "се следят и дебнат и да преразпределят ресурсите", допълни още той.


0 коментара:

Публикуване на коментар