събота, 6 септември 2014 г.

НАП установили, че разходите на Бареков са с 520 000 по-високи от приходите, съобщи "Сега"
Николай Бареков
Разходите на Николай Бареков и съпругата му в периода 2008-2012 година са надвишили с 520 000 лева приходите им, е установила проверка на Националната агенция за приходите (НАП), съобщи в. "Сега". В резултат на това бившият тв водещ и настоящ политик дължи 35 000 лв. данъци и лихви по тях.


При проверката данъчните са установили, че бившият тв водещ изобщо не е подал данъчни декларации за 2007, 2009, 2010 и 2011 г., въпреки че е бил длъжен да го направи. Били открити и постъпления по банковите му сметки, за които не е представен документ за произход на средствата. Физическите лица, които също са внасяли пари по банковите сметки на Бареков, не са представили съответните оправдателни документи.

Предвид размера на разминаванията освен от глоба настоящият полиотик е заплашен и от до 3 години затвор, ако НАП предаде ревизионния доклад в прокуратурата със заключение, че става въпрос за престъпление. Образуването на наказателно производство обаче е трудно, защото като евродепутат Бареков се ползва с имунитет, който трябва да бъде свален след искане на главния прокурор, отбелязва "Сега".

Лидерът на "България без цензура" коментира в официално съобщение, че не е получавал нищо от НАП. Според него решението да бъдат извадени резултатите от проверката тъкмо по време на предизборната кампания е опит за политическо разчистване на сметки, като Цветан Цветанов и Бойко Борисов оказвали натиск върху шефа на НАП.

"Недопустимо е да разбирам за евентуални констатации на НАП от вестници, които явно изпълняват политически поръчки. Ако въпросната информация е вярна, то значи налице са две изключително сериозни нарушения на законите. Първо, не е спазен четиринадесет дневния срок за предоставяне на изисквана документация от НАП, тъй като от последното искане на данъчната служба са минали едва два дни. Второто нарушение е, че публично изтича конфиденциална информация в медиите относно данъчна ревизия, която все още не е завършила", казва Бареков.

Той казва още, че за миналата година е платил близо 500 хиляди лева данъци. Бареков се заканва, че качеството си на евродепутат, ще сезира Главния прокурор и Европейския парламент "за този безпрецедентен политически натиск".


0 коментара:

Публикуване на коментар