събота, 11 октомври 2014 г.

„Потомствени" депутати и в 43 НС
На пресконференция в пълен състав ЦИК обяви новите 240 народни избраници, които ще представляват волята на избирателите в 43-тото Народно събрание.

Въпреки предизборните твърдения на повечето партии, че в листите им ще има много нови лица, в следващия парламент отново ще видим някои добре познати личности.


Пример за това има още в депутатите от 1-ви МИР Благоеврад, от където в НС ще влезе доскорошният областен управител Муса Палев. Още с назначаването му на този пост той срещна сериозен отпор от гражданите на Благоевград, които протестираха дни наред под прозорците му. В крайна сметка той бе освободен от поста от служебното правителство. С помощта на преференцията обаче Палев измества втория Ахмед Башев.

За Благоевград единственият червен депутат ще е водачът Кристиан Вигенин, който пък се оказа нежелан за тази позиция от много местни социалисти.

В новия парламент ще видим отново и друг запомнящ се ДПС кадър - Хюсеин Хафъзов, който по време на обсъжданията за агитацията на майчин език в новия Изборен кодекс обяви: "Ще следвам пътя на Осман Калъч, Давутоглу и Доган", при което депутатите на ГЕРБ и Атака напуснаха залата.

Единствен представител на ДПС от Пазарджик пък е Делян Пеевски, с който също няма да се разделим и в този парламент. След като бе предложен и дори положи клетва за шеф на ДАНС, в страната избухнаха масови протести, които с времето оредяха, но станаха константни антистемни прояви на недоволство към управляващите.

Поради факта, че някои от новите парламентарни герои се класират за НС от два различни района, ЦИК обявява еднодневен срок, в който те трябва да посочат от листата на кой район искат да приемат своя мандат.

На сайта си от ЦИК обявиха имената на всички избрани народни представители от общи 31 многомандатни избирателни райони.

От ЦИК отбелязват, че кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА.


0 коментара:

Публикуване на коментар