вторник, 24 март 2015 г.

Първанов единствена номинация за председателския пост, обявиха от АБВ
Георги Първанов
Георги Първанов е единственият номиниран за председателския пост. Това стана ясно по време на брифинга в централата на АБВ.

От проведените напоследък районни и областни форуми от цялата страна има повече от 35 номинации в подкрепа на досегашния лидер, пише news.bg. 22 от тях идват от София - град, обяви Румен Петков.

Той е номиниран още от структурите в Монтана, Добрич, Шумен, Русе, Плевен. За сега няма постъпили номинации за други кандидати.

Припомняме, в момента Георги Първанов е „председател в оставка", която подаде в знак на несъгласие, че парламентарната група на АБВ подкрепи 16-милиардния заем.
На 25 април предстои най-висшият форум на партията да избере нов председател.

По време на брифинга Първанов заяви, че не е изненадан от изборните резултати в най-новата Община Сърница. "Големият урок е, че агитациите, колкото и мощни да са те, мощните пиарски форми които се използват като разходки до парламента с автобус на част от гласоподавателите или снабдяване с линейки в дни преди изборите или други крайно необходими на населението неща, не са мотивиращи", коментира Първанов.

Хората си казвали откровено, че ги мотивира целенасоченият траен ангажимент на партиите къ населението. Не бива да се сещаме за него само в дните преди изборите, подчерта Първанов.

Той не смята, че събитията в Сърница дават основание за някакви изводи и прогнози с оглед на предстоящите местни избори. "Нашето участие, подкрепата за коалицията на предстоящите избори, ще бъдат обсъдени на конференцията", изтъкна Първанов.
Тя ще се проведе ден след избора на председател на АБВ, който е насрочен за 25 април.


0 коментара:

Публикуване на коментар