четвъртък, 15 януари 2015 г.

"Продължаваме напред", обявиха от парламентарната група на Българския демократичен център (БДЦ)

"Продължаваме напред", обявиха от парламентарната група на Българския демократичен център (БДЦ) на трибунка в парламента, въпреки че стана ясно, че партията на Бареков "България без цензура" вече не е част от коалиционното споразумение на БДЦ.

На 13 януари е било подписано политическо споразумениеза учредяването на Политически съюз от партии - "Български Демократичен Център". Учредителите са част от партиите, явили се в подобен съюз на изборите от 5 октомври - Политическа партия "Лидер", Земеделски Народен Съюз, Български Демократичен съюз - Радикали, Съюзът на Свободните Демократи и Движение "Гергьовден". Така в споразумението липсва партията на Бареков.


петък, 9 януари 2015 г.

кризата в коалицията заради пенсионната реформа е смекчена

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че след дълъг разговор с премиера Бойко Борисов кризата в коалицията заради пенсионната реформа е смекчена. Той дори призна, че между двамата има изградено доверие, защото ангажиментите, които лидерът на ГЕРБ поел досега, ги е изпълнил. Кънев обяви ДПС за заобиколим и дори заобиколен фактор.

Напрежението в управляващата коалиция се изостри в края на миналата година, когато ГЕРБ прокара промени в Кодекса за социално осигуряване, с които разреши прехвърлянето на средства от частните пенсионни фондове в НОИ. Това разсърди Реформаторите, АБВ и Патриотите, които не застанаха зад поправката, а изменението мина с гласовете на ДПС.


сряда, 7 януари 2015 г.

Битката за местните избори - с познати лица

Познати лица за местните избори наесен - това е стратегията на всички големи партии, твърди в свой материал в. "Сега".

Политически битки ще има, но за "втория ешелон кметове". В най-важните общини напред ще бъдат успешните градоначалници на съответните партии, а където има спор, вече ще тежат и политическите лобита.