вторник, 27 септември 2016 г.


"Идеята ни е обединение, с цел парламентарно представителство. Обединението на свестните и читавите хора прави силата. Те трябва да поемат нещата, защото не партиите правят хората, а хората партиите. Ние от "Глас народен" харесваме "Зелените", защото вътре има читави хора", заяви в България сутрин кандидатът за президент Светослав Витков, който припомни, че е за втори път в тази битка.

"Това е битка, в която всеки един лидер на партия трябва да участва", каза още Витков.


По думите на кандидата за вицепрезидент идеята на двете организациите да търсят съвместно явяване на изборите, не е нова.

"Работим заедно с Витков и кандидатурата ни не е изненада", посочи Иван Велков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според Витков кампанията им ще се ограничи, защото в момента са регистрирани като инициативен комитет, а не като коалиция.

"Дали ще го правим с лични или други средства, няма значение. Важно е какви послания имаме и какво искаме да постигнем с това наше явяване на изборите. Ние влагаме доста смисъл и съдържание", категоричен бе Велков.

Светльо Витков посочи, че нападенията срещу новите съюзи, които се образуват, имат конкретна цел.

"Една от целите ни е прозрачно и реално участие на гражданите в управлението на държавата и взимането на решения. Референдумът е точното средство", заяви Велков и допълни, че може би сегашните три въпроса, които са зададени, няма да постигнат целта, за която трябва да бъде използван референдумът.

По думите на Витков битката за "Дондуков" 2 е директна и пряка с всеки един участник, защото изборите са мажоритарни, а Велков допълни, че нямат преки конкуренти, защото нямат желание да се сравняват с другите по някакви критерии.

"Ние отправяме послание към онези, които реално не гласуват", заключи кандидатът за президент Светослав Витков.

Кадър: Bulgaria ON AIR


0 коментара:

Публикуване на коментар