понеделник, 27 юни 2016 г.

От днес до 3 юли в БСП се провежда вътрешнопартийното допитване по отношение на формата за участие в предстоящите президентски избори.

От днес до 3 юли в БСП се провежда вътрешнопартийното допитване по отношение на формата за участие в предстоящите президентски избори. Това заяви на пресконференция във Варна зам.-председателят на ПГ на „БСП Лява България” Ангел Найденов, съобщават от партийния пресцентър.

Той разясни механизма на допитването. Гласуването ставало с бюлетини. Всеки член на партията трябвало да отбележи дали БСП да участва във вота в коалиция с други партии и организации, със свой кандидат, да подкрепи кандидат на друга партия или такъв, издигнат от инициативен комитет.


неделя, 26 юни 2016 г.

БСП иска провеждане на президентските избори на 13 октомври

БСП иска провеждане на президентските избори на 13 октомври. Това каза пред news.bg Михаил Миков, член на ръководството на партията и бивш неин председател в коментар на решенията, взети по време на провелия се днес Национален съвет на партията.


вторник, 21 юни 2016 г.

Социолозите отчитат висок интерес към президентските избори

Близо 60% от българите възнамеряват да гласуват на президентските избори, въпреки че все още няма обявени кандидати. Това показват данните от регулярното тримесечно изследване на обществените нагласи, проведено от социологическа агенция "Алфа Рисърч" в периода 8 - 14 юни сред 1023 пълнолетни граждани.


понеделник, 13 юни 2016 г.

Шоуменът Слави Трифонов обяви, че няма да се кандидатира за президент

Шоуменът Слави Трифонов обяви, че няма да се кандидатира за президент. Така той сложи край на спекулациите, че инициираният от екипа му референдум е просто първата крачка към влизането му в битката за поста на държавен глава.

Шоуменът посочи, че към момента не е подписал нов договор за предаването си и е поел ангажимента да се погрижи "за основните хора, които са част от моето семейство, моя екип”, като те ще останат "в йерархичната стълбица, в която съм ги поставил”.


неделя, 12 юни 2016 г.

бе учредена новата партия - "Нормална държава", начело на която застана Георги Кадиев

Никакви преговори с партии, за които считаме, че са част от системата на опорочаване на политиката в България. Това обяви отцепилият се преди време от БСП Георги Кадиев.

В неделния ден в зала 3 на НДК бе учредена новата партия - "Нормална държава", начело на която застана Георги Кадиев. Той бе избран единодушно от делегатите за председател.

“Искаме да постигнем плановост, приемственост в политиките”, заяви Кадиев по време на встъпителното си слово и допълни, че всяка една институция има своя институционална памет. "И когато казваме - тези искаме да ги изметем, имаме предвид политическата класа, защото тя е корумпирана", коментира Кадиев.


петък, 10 юни 2016 г.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов сдобрява дългогодишните врагове Волен Сидеров и Валери Симеонов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов сдобрява дългогодишните врагове Волен Сидеров и Валери Симеонов, научи News.bg.

Патриотът е успял да събере по обед на среща двамата лидери в опит трите патриотични формации да се сближат. Новината потвърди в парламента и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


четвъртък, 2 юни 2016 г.

Трети президентски мандат на Георги Първанов не е възможен

Не трябва да се допуска пряката демокрация да се ползва като инструмент срещу представителната демокрация, заяви Георги Близнашки пред bTV. Трябва да е ясно за какво се гласува, заяви конституционалистът и бивш служебен премиер.

Относно проблема с електронно гласуване той смята, че все още не сме готови да упражним правото си на избор по този начин. "Има вече едно допитване, то не даде резултат, защото гласуваха само 20% от избирателите (това беше участието на хората в референдума за електронното гласуване, иницииран от президента Росен Плевнелиев - б.р.). Решено бе да се въведе експериментално", припомни Близнашки.