понеделник, 13 февруари 2017 г.

"Обединени Реформатори" се присъединиха към "Нова Република" 

Сдружение "Обединени Реформатори" официално се присъедини към дясното обединение "Нова Република".

"Обединени Реформатори се присъединиха към Нова Република, защото виждат в тази коалиция естественото реализиране на последователната ни визия за пълна обнова на България. Нова Република е за нас единствената дясна формация, към която бихме могли да се присъединим, без да трябва да се връщаме към безличността на прехода," заяви председателят на Обединени Реформатори Христо Анастасов.


Сдружение "Обединени Реформатори" бе създадено през 2014 г. от симпатизанти на демократичната общност, работещи за утвърждаване на индивидуалното членство в бившия Реформаторски блок, без да се асоциират с конкретна партия.

"Нова Република е естественото място за хората, които убедено вярват, че просперитетът на България е постижим само чрез свободната инициатива на нейните граждани. Дясното не е кух термин в политиката, то е маркер за ценности, които ние споделяме - не повече държава, а повече свобода и отговорност. Ще продължим да работим за това с хората, които доказаха чрез труда си до момента, че не отстъпват от принципите си, нашите съмишленици от Нова Република", заяви Емил Вълков от сдружението.

Според председателя на "Нова Република" Радан Кънев истинската десница в България щяла да бъде единна на предстоящите избори.

Политическият говорител на "Нова Република" Трайчо Трайков приветства присъединяването на "Обединени Реформатори" към "Нова Република".

"По времето на две кампании съм имал дискусии, организирани от нашите приятели от Обединени Реформатори и в никоя друга среща не съм се сблъсквал с толкова много въпроси, както на тези срещи. Именно за това, без никакво съмнение, тяхното място е при нас. Нашият път е заедно и той започна още преди години в Гражданския съвет. Сигурен съм, че нашето обединение е пътят, които ще ни отведе към консолидираното дясно", посочил Трайков.


0 коментара:

Публикуване на коментар