понеделник, 13 март 2017 г.

ЦИК спря втори клип на партията на Местан

Централната избирателна комисия се е самосезирала за нарушение на правилата за агитация и разпореди сваляне на предизборен клип на "Обединение ДОСТ".

На официалния сайт на партията на Лютви Местан са качени два еднакви 30-секундни клипа, като единият е със субтитри на турски език.


"При тази фактическа обстановка комисията приема, че единствената цел на втория клип е провеждане на предизборна агитация на език, различен от българския. Вторият клип с вградените субтитри не съответства на законовите изисквания на Изборния кодекс, по-специално на разпоредбата на чл. 181, ал. 2, съгласно която предизборната кампания се води на български език", пише в решението на ЦИК.

Комисията постановява премахване на клипа със субтитрите от сайта на ДОСТ и спиране разпространението му във всички медии и в интернет. Клипът е пуснат в YouTube и все още е на сайта на политическата формация.

Това е втори клип на партията на Лютви Местан, за който Избирателната комисия излиза с решение за спиране. На 8 март ЦИК постанови да бъде спрян от излъчване предизборният клип на коалицията, в който присъства турският посланик Сюлейман Гьокче, припомня bTV. Oбединението обжалва това решение пред ВАС.


0 коментара:

Публикуване на коментар