неделя, 12 март 2017 г.

Елена Йончева: Ако се докаже, че Борисов лъже, нека напусне политиката

Кандидатът за депутат на БСП Елена Йончева призова бившия премиер Бойко Борисов да напусне политиката, ако в съда се докаже, че той е излъгал за това, че кабинетът е плащал за нейни репортажи.


Това заяви Йончева в ефира на Би Ти Ви, като обеща тя да направи същото, ако думите на бившия премиер и лидер на ГЕРБ се окажат истината. Йончева обяви, че ще съди Борисов, след като в края на седмицата на събитие в Бургас той каза: "Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева." Думите му бяха в отговор на критиките на Йончева по време на предизборен дебат по "Нова телевизия", че партията ГЕРБ крадяла от програмата за саниране.

"Абсолютно тотална лъжа. Той уронва престижа на журналистическата професия. За всичко лъже.

Всички документални филми, които съм правила, не са с бюджет на телевизията. Така съм имала повече свобода", заяви Йончева, която по думите й за първи път видя записа с изказването на Борисов и каза, че се е разтреперила. По думите й тя е работила за чужди телевизии и е сключвала спонсорски договори.

"Когато истината излезе наяве, аз ще се откажа от всяка политическа битка и от мястото като народен представител, ако това, което говори Бойко Борисов, се окаже истина. Но ако Бойко е истински мъж и има достойнство и чест на държавник, тогава той да поеме отговорността и да напусне политическия живот.

Не може от позицията на два пъти министър-председател да хвърлиш такава кофа с лъжи върху човек,


който 20 години е работил като журналист и съм доказала, че съм дала най-доброто, на което съм способна", заяви Йончева. Тя е убедена, че Борисов ще бъде осъден.

В предаването беше включен и Георги Харизанов от Института за дясна политика, който заяви: "В излъчения запис никъде Борисов не казва БНТ, а казва: "през една от своите централи". БНТ не е централа на разузнаването. Ако прегледате статиите от този период, попадате на публикации, че правителството отпуска два милиона лева на българското разузнаване, за да се разплатят с френското разузнаване за някакви френски полети. Никъде в сегмента, който излъчихте, Борисов не казва "БНТ". Кой е боледувал, от какво е лекуван и защо това струва два милиона лева?", казва Харизанов. На въпрос каква връзка има това с Елена Йончева той заявява, че това ще стане известно в съда.

Йончева коментира, че е заинтригувана.


0 коментара:

Публикуване на коментар