събота, 13 декември 2014 г.

Росен Петров декларира, че остава лоялен към групата

По взаимно съгласие ПП „България без цензура" освобождава г-н Росен Петров от всички заемани от него постове в партията, съобщиха от нейния пресцентър.

В декларация, която е подадена до парламентарната група на Български демократичен център, г-н Петров декларира, че остава лоялен към групата.

От съобщението обаче не става ясно дали Росен Петров ще остане депутат от БДЦ, или ще предпочете да бъде независим и в какво ще се изразява "лоялността му към групата". Не е пояснено и дали напуска ББЦ като цяло.


Припомняме, че Росен Петров се присъедини към партията на Николай Бареков преди изборите за Европейски парламент на 25 май т.г. Тогава той беше избран за заместник на Николай Бареков и беше "номиниран" от него за министър на вътрешните работи.

Пред "24 часа" той заяви, че няма намерение да бъде независим депутат и ще продължи да е част от ПГ на БДЦ. "В опозиция съм и ще гласувам с групата", заявява Петров.

По думите му, напуска партията, защото у нея не били настъпили промени след влизането й в парламента и"вътрешните скандали в нея продължават".

"Няма драма. Отдавна имахме уговорка той да се оттегли от партийната работа и постове и да остане само депутат, защото иначе му идва в повече. Той е интелектуален човек и не може да работи на бързи обороти", каза председателят на партията евродепутатът Николай Бареков пред изданието.

Петров е искал да напусне още по време на предизборната кампания, когато партията му се раздели с ВМРО.

Източник dnes.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар