събота, 1 февруари 2014 г.

Листа на НДСВ за Евровота


Д-р Антония Първанова
1.Д-р Антония Първанова
52-годишна, лекар, член на Европейския парламент, зам.-председател на АЛДЕ, председател на НДСВ. Родена е в Добрич на 26 април 1962 година. Висше образование по „Медицина" във Варна, следващи курсове по „Здравен мениджмънт" във Варна, „Обществено здраве" в Маастрихт, Нидерландия и „Здравна политика" в Англия. Работи като педиатър, експерт и изследовател в областта на управлението на здравеопазването. Избрана е за член на Европейския парламент през 2009 г. Като негов член е избрана за заместник-председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).

2.Илиана Раева
51-годишна. Илияна Раева е бивша състезателка по художествена гимнастика на клуб „Левски", едно от „златните момичета" на Нешка Робева. Родена на 15 март 1963 г. в София. Получила е висшето си образование в Национална спортна академия „Васил Левски" с педагогически профил. Говори испански и руски език. Абсолютна европейска шампионка, носителка на 5 златни медала. Собственичка на клуб по художествена гимнастика „Илиана". Съучредител на фондация „Мисия 21 век", чиято дейност подпомага дейността на заслужили, талантливи българи в различни социални сфери.
На 22 юни 2013 г. основава партията „Обединена България" и става неин председател.

3. Тодор Барболов
33-годишен; председател на Социалдемократическата партия, юрист, предприемач.



4. Д-р Ростислава Димитрова
45-годишна, председател на експертния съвет по здравеопазване на НДСВ, лекар. Завършила медицина в Медицински университет София през 1996 година. Има специалност по обществено здраве и квалификация по международно право от УНСС в София. От 2008-2013 година е съветник в Главна дирекция „Здравеопазване и Потребители" на Европейската комисия в Брюксел. В периода 2006 -2008 е съветник на политическата група на Алианса на Либерали и Демократи за Европа (АЛДЕ) в Европейския парламент по въпроси на здравеопазването и околната среда (ENVI committee).

5. Николай Величков
27-годишен, говорител на ПП „Обединена България", икономист. Притежава бакалавърска и магистърска степен, специалност „Макроикономика" от УНСС; Докторант по „Политическа икономия" към катедра „Икономикс", УНСС. Консултант по оценка на инвестиционни проекти, финансови анализи, бизнес планове, концесионни анализи (2009 - досега); Научен секретар на катедра „Икономикс" (2012 - досега); Гост-преподавател на лекционни курсове по „Фискална политика", Университет Евора, Португалия.

6. Жаклин Златанова
26-годишна, баскетболистка в състава на лицензираните състезатели от представителния отбор - жени ЖБК „ЛЕВСКИ СПАРТАК" - гр. София. Една от най-добрите български баскетболистки. Състезателката вече е част от Дунав 8806. Златанова е дъщеря на легендата на женския ни баскетбол Красимира Банова. През последните няколко години тя е най-постоянният играч в националната селекция на България, като записа и успешни участия в едно от най-престижните първенства в Европа - испанското.

7. Явор Кирилов
28-годишен, политолог и съучредител на Обществен клуб „Корона". През 2011 г. е най-младият кандидат-кмет на НДСВ. Кандидатира се за кмет на Лозен. Тогава е едва на 25 години. Владее английски език. Тогава е и член на Управителния съвет на Националния младежки форум.



8. Владислава Цолова
44-годишна, икономист, юрист - председател на Фондация „Стъпка за невидимите деца на България" - организация от родители на деца от аутистичния спектър от цялата страна

9. Мария Джатова
39-годишна, зам.-председател на НДСВ, адвокат. Член на адвокатска колегия Пловдив с кантори в Пловдив, Раковски и Белозем. Общински съветник в Общински съвет-Раковски от квотата на НДСВ, член на комисията по общинска собственост, комисията по бюджет и финанси - 2001-2005 г. Кандидат за депутат на изборите за Народно събрание през 2009 г. от листата на НДСВ. Председател на НДСВ за Община Раковски от 2009 г. Кандидат за кмет на Община Раковски през 2011 г.

10. Гергана Карнакова
33-годишна, банков експерт

11. Светлана Генчева
30-годишна, финансов консултант

12. Георги Георгиев
44-годишен, предприемач

13. Свилен Колев
24-годишен, финансов анализатор

14. Мурад Нури
23-годишен, експерт по сигурност

15. Деница Пенчева
24-годишна, певица

16. Минчо Спасов
50-годишен,адвокат. През 1985 година завършва право в Софийския университет „Климент Охридски", след което работи като адвокат в Ямбол. През 1990 г. е избран за общински съветник от Съюза на демократичните сили (СДС) и остава на този пост до 1994 г., като оглавява и групата на общинските съветници на СДС. През 2001 г. Спасов се включва в новосъздадената партия НДСВ и се кандидатира за народен представител в Ямболския район. Той е областен управител на Област Ямбол до влизането си в Народното събрание през 2004 година. През следващата година оглавява парламентарна анкетна комисия, проверяваща отпускането на кредити на страни от Третия свят. Доктор по административно право.

17. Лъчезар Танев
51-годишен, зам.-председател на ПП „Обединена България", футболен мениджър. Роден на 1 октомври 1963 г. в Плевен. Има диплома за висше образование от Националната спортна академия, специалност „Футбол". Участва в Международни проекти за търгуване на телевизионни и рекламни права. Лицензиран агент на Международната футболна федерация (ФИФА).

Източник news.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар