събота, 1 февруари 2014 г.

Листа „АБВ"

Ивайло Калфин
1. Ивайло Калфин
Роден на 30 май 1964 г. в София. Завършил международни икономически отношения, Висш икономически институт „Карл Маркс", София, и международно банкиране в университета в Лофбъро, Великобритания.
Заместник министър-председател и министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев. Евродепутат от 2009 г.
Семеен, с една дъщеря.

2. Ген. Михо Михов
Роден е на 1 февруари 1949 г. в с. Сенник, Габровска област. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски" като летец-пилот, Военната академия „Г. Раковски" в София и Военна академия „Ворошилов" в Русия. Началник е на Генералния щаб на Българската армия от 1997 до 2002 г. Посланик на България в Република Македония от 2005 до 2009 г. Семеен, с две деца.

3. Константин Проданов
Финансист и икономист.
Съветник по икономическите и финансови въпроси на президента Георги Първанов. Понастоящем главен мениджър в инвестиционна компания в България.

4. Нина Найденова
Търговски директор в международна компания. В Германия е работила в мултинационална компания за международна търговия. Завършила е международна търговия в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" и финанси в Стопанската академия „Д. А. Ценов" в Свищов.

5. Росица Янакиева
Кмет на Перник. Родена на 7 юли 1954 г. в Перник.
Завършва химия в СУ. Депутат в 40-ото Народно събрание от БСП.
Член на УС на Националното сдружение на общините в България; зам.-председател на българската делегация на Конгреса на Съвета на Европа.

6. Проф. Андрей Андреев
Инженер по геодезия, картография и фотограметрия. Преподавател в Шуменския университет. Има квалификации и обучения в Бърно, Чехия и Канада.

7. Драгош Методиев
Специалист по гръдна и коремна хирургия. Общински съветник във Велико Търново. Завършил е медицина в София, специализирал е в Румъния и Германия.

8. Ивета Станкова-Пенкова
Общински съветник в Монтана. Завършила е медицински колеж, Враца.
Завършва „Политически мениджмънт" в СУ и „Социални дейности" във Великотърновския университет.

9. Доц. Меглена Темелкова
Завършила е право във Великотърновския университет и финанси в Икономическия университет - Варна. Доктор по „Организация и управление на производството". Преподавател във Варненски свободен университет. Автор е на над 50 публикации в страната и чужбина.

10. Доц. Георги Вълчев
Историк и културолог. Преподавател в Софийски университет във Философски факултет. Семеен, с едно дете.

11. Минко Ангелов
Инженер и бизнесмен, заместник-кмет на Хасково. Съветник в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Притежава собствена компания за информационни технологии.



12. Ангел Ризов
Адвокат в Софийска адвокатска колегия. Магистър по право от СУ. Работи в Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници".

13. Ивайло Русчев
Завършил е University College London. Работи в „Тандем - Попово" ООД, България. Мениджър стратегическо планиране.

14. Цветан Антов
Баскетболист, основен състезател на националния отбор на България. Играл в Спартак (Плевен), Лориен (Франция) и Лил (Франция). Носител на бронзов медал от европейското първенство с младежкия национален отбор по баскетбол, две шампионски титли и една купа на България.

15. Доц. Апостол Апостолов
Еколог.

16. Николай Томов
Мениджър от туристическия бизнес.

17. Д-р Георги Петров
Лекар. Работи в Клиника по неврохирургия в УМБАЛ „Света Анна"; работил е и в болнични заведения в Пазарджик и в Пловдив. Завършил е медицина в Медицинския университет в Пловдив, понастоящем специализира неврохирургични болести.

Източник news.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар